Μπορείτε να περάσετε αυτό το τεστ βιολογίας επιπέδου γυμνασίου;

Σας άρεσε το μάθημα της βιολογίας στο γυμνάσιο; Στο παρακάτω κουίζ συγκεντρώσαμε 20 ερωτήσεις που βασίζονται σε ύλη του μαθήματος της βιολογίας από την

Μπορείτε να περάσετε αυτό το τεστ βιολογίας επιπέδου γυμνασίου;

Σας άρεσε το μάθημα της βιολογίας στο γυμνάσιο; Στο παρακάτω κουίζ συγκεντρώσαμε 20 ερωτήσεις που βασίζονται σε ύλη του μαθήματος της βιολογίας από την πρώτη έως την τρίτη γυμνασίου (και δύο επιπλέον ενδιαφέρουσες ερωτήσεις εκτός ύλης).

Η Βιολογία είναι η επιστήμη της ζωής (από τις ελληνικές λέξεις βίος = ζωή και λόγος = διήγηση, εξήγηση, λογική). Ασχολείται με τα γνωρίσματα και τη συμπεριφορά των οργανισμών, εξετάζει πώς δημιουργούνται τα είδη και τα μεμονωμένα μέλη τους, μελετά δε τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους και με το περιβάλλον.

Advertisment

Η βιολογία μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα το σώμα μας καθώς και τον κόσμο στον οποίο ζούμε και αλληλεπιδρούμε. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα νόμπελ δίδονται σε βιολόγους. Η βιολογία είναι η επιστήμη όπου βασίζονται πολλοί άλλοι κλάδοι. Γνωρίζατε ότι η Γεωπονική, η Κτηνιατρική και η Ιατρική είναι εφαρμοσμένες Βιολογικές Επιστήμες; Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών είναι η Γεωπονική, εφαρμοσμένη Βιολογία Ζώων είναι η Κτηνιατρική και εφαρμοσμένη Βιολογία Ανθρώπου η Ιατρική.

Δείτε επίσης

Κουίζ γνώσης των βασικών νόμων της φυσικής

Advertisment

[viralQuiz id=180]

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση