,

Αποζημίωση μαμούθ της Johnson & Johnson σε γυναίκα που έπαθε καρκίνο από γνωστό προϊόν της εταιρείας

Σάλο προκάλεσε το δημοσίευμα της theguardian, σύμφωνα με το οποίο η Johnson & Johnson κρίνεται ένοχη από το Δικαστήριο του Λος Άντζελες ως προς

Αποζημίωση μαμούθ της Johnson & Johnson σε γυναίκα που έπαθε καρκίνο από γνωστό προϊόν της εταιρείας

Σάλο προκάλεσε το δημοσίευμα της theguardian, σύμφωνα με το οποίο η Johnson & Johnson κρίνεται ένοχη από το Δικαστήριο του Λος Άντζελες ως προς την κατηγορία της Eva Echeverria ότι ο καρκίνος των ωοθηκών της προήλθε από μακροχρόνια χρήση του ταλκ της εταιρείας, “Johnson’s baby powder – για ευαίσθητες περιοχές”.

Η αποζημίωση που καλείται να πληρώσει η γνωστή εταιρεία ανέρχεται στο ποσό των 417 εκατ. δολλαρίων και θεωρείται η μεγαλύτερη απ’ όλες, ως τώρα, στην ιστορία των πολυεθνικών εταιρειών. Η καταδικαστική απόφαση οφείλεται στο γεγονός ότι η J & J δεν ενημερώνει τους καταναλωτές για τους κινδύνους καρκινοπάθειας που εμπεριέχει η χρήση των ταλκ προϊόντων της.

Advertisment

“Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς την ετυμηγορία των ενόρκων οι οποίοι δικαιώνουν την προσφυγή της κας Eva Echeverria στη δικαιοσύνη” είπε ο δικηγόρος της Mark Robinson.

Φυσικά, οι συνήγοροι της εταιρείας θα ασκήσουν έφεση βασιζόμενοι σε όλες τις επιστημονικές μελέτες της J & J αλλά και άλλων ομοσπονδιακών υπηρεσιών, οι οποίες δεν έχουν καταλήξει ποτέ στο συμπέρασμα ότι τα ταλκ προϊόντα της είναι καρκινογόνα. Αυτό όμως δεν αναιρεί τις ακόμη 4.800 (!!!) υποθέσεις που εκρεμούν εναντίον της πολυεθνικής για παρόμοιες κατηγορίες.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αγνή Μαριακάκη: Να πώς το μυαλό θεραπεύει το σώμα (Βίντεο)
ifs-interview
Ανησυχείτε όταν βλέπετε τα παιδιά σας να παίζουν για πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια; Πότε κινδυνεύουν πραγματικά;
Αιμορροΐδες: Γαστρεντερολόγος δίνει 5 σωτήρια tips που ανακουφίζουν | Οι συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση