Ο ζωδιακός κύκλος των Ινδιάνων. Βρες το ινδιάνικo ζώδιό σου και το νόημά του

Οι Ινδιάνοι της Αμερικής μεταφράζουν τα άστρα του ζωδιακού σύμφωνα με δικά τους ζώα-ζώδια. Παρόλο που η κάθε φυλή έχει τις δικές της ερμηνείες,

Ο ζωδιακός κύκλος των Ινδιάνων. Βρες το ινδιάνικo ζώδιό σου και το νόημά του

Οι Ινδιάνοι της Αμερικής μεταφράζουν τα άστρα του ζωδιακού σύμφωνα με δικά τους ζώα-ζώδια. Παρόλο που η κάθε φυλή έχει τις δικές της ερμηνείες, έτσι που κάθε ζώδιο μεταφράζεται σε διαφορετικό «ζώο-τοτέμ» μπορούμε να δούμε τα πιο χαρακτηριστικά και να συνδυάσουμε τις ερμηνείες τους με τα δικά μας ζώδια.

Βίδρα 20-1 ως 18-2. Η Βίδρα αντιπροσωπεύει τον δικό μας Υδροχόο του ζωδιακού

Χρώμα: ασημί

Advertisment

Ιδιοσυγκρασία: ανεξάρτητη και φιλική

Μέρα: Σάββατο

Καλύτερη ώρα της ημέρας: 11:00 – 13:00

Advertisment

Ταιριάζει με: κοράκι, γεράκι και ελάφι

Η βίδρα έχει έναν δικό της τρόπο να βλέπει τα πράγματα. Είναι εξοπλισμένη με πολύ δυνατή φαντασία αλλά και υψηλή νοημοσύνη, φτάνοντας έτσι σε πεδία του νου που δύσκολα φτάνουν οι άλλοι. Συχνά δεκτική και διαισθητική, η Βίδρα γίνεται πολύ καλή φίλη και φροντίζει τους ανθρώπους της. Με τους ανθρώπους που αγαπά και εμπιστεύεται η Βίδρα είναι συμπονετική, ευαίσθητη, πιστή, ειλικρινής και εμπνέει εμπιστοσύνη. Αν ψάχνετε για φίλους θα δείτε ότι τα «βιδράκια» είναι οι άνθρωποί σας!

Λύκος 19-2 ως 20-3. Ο Λύκος συμπίπτει με τους Ιχθύες

Χρώμα: Πράσινο Μπλε

Ιδιοσυγκρασία: Ευγενικοί και γενναιόδωροι

Ταιριάζουν με τους Τρυποκάρυδους, τις καφέ Αρκούδες και τα Φίδια

Η καλύτερη μέρα τους: Πέμπτη

Η καλύτερη ώρα τους: 13:00 ως 15:00

Οι Λύκοι χαρακτηρίζονται από πάθος και συναίσθημα. Βαθειά συναισθηματικοί και ολοκληρωτικά παθιασμένοι, οι λύκοι είναι οι εραστές του ζωδιακού και σε πρακτικό αλλά και σε φιλοσοφικό επίπεδο. Καθώς είναι το Αμερικάνικο ζώδιο που είναι ταυτισμένο με την καρδιά, την αγάπη αλλά και τη φιλοσοφία ο Λύκος καταλαβαίνει τις ανάγκες των πάντων τριγύρω και είναι πάντα πρόθυμος και διαθέσιμος να προσφέρει αγάπη. Καταλαβαίνει ξεκάθαρα πως αυτό που χρειαζόμαστε όλοι είναι αγάπη! Αυτό είναι όλο! Και από αγάπη είναι γεμάτος και πάντα προθυμος να τη μοιραστεί. Στις συντροφική του σχέση ο λύκος είναι παθιασμένος, δοτικός, αγαπάει βαθειά και πάνω απ’ όλα, ευγενάστατος!

Το Γεράκι 21-3 μέχρι 19-4. Το Γεράκι των Ινδιάνων συμπίπτει με τους Κριούς

Χρώμα: Κίτρινο και Πράσινο

Ιδιοσυγκρασία: Δυναμική και Αυθόρμητη

Μέρα: Τρίτη

Καλύτερη ώρα της ημέρας: 15:00 ως 17:00

Το Γεράκι είναι φυσικός ηγέτης και αυτό του δίνει την ικανότητα να παίρνει τις σωστές αποφάσεις ακόμα κι όταν υπάρχει ένταση. Πάντοτε ρεαλιστής, αυτό το Ζώδιο δε χάνει το χρόνο του και βλέπει πάντα το στόχο ό,τι κι αν συμβαίνει. Το γεράκι θα παραμείνει εγγυημένα στο καθήκον. Του αρέσουν τα ομαδικά αθλήματα. Πάντα θα είναι ενήμερος για τις ευκαιρίες και πάντα ικανός να τις εκμεταλευτεί.

Κάστορας 20-4 μέχρι 20-5. Ο Κάστορας αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ταύρου.

Χρώμα: Κίτρινο και Κόκκινο

Ιδιοσυγκρασία: Αποφασιστικός και μεθοδικός

Καλύτερη μέρα: Παρασκευή

Καλύτερη ώρα της ημέρας: 17:00 μέχρι 19:00

Στον Κάστορα επίσης αρέσουν οι ηγετικές θέσεις μα του είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε θέση για το καλό του συνόλου. Πολύ καλός επαγγελματίας, ο Κάστορας, κάνει τη δουλειά του με τη μέγιστη αποδοτικότητα. Στρατηγικός, ο Κάστορας είναι άτομο το οποίο λαμβάνεται πολύ σοβάρα υπόψιν στις επιχειρήσεις και τον ανταγωνισμό. Αν προκαλέσετε έναν Κάστορα, να είστε προετοιμασμένοι για αναμέτρηση με το πιο κοφτερό μυαλό σε ώρα μάχης. Κάτω από κατάλληλες συνθήκες όμως οι Κάστορες μπορούν να είναι εξαιρετικά πιστοί, συμπονετικοί, βοηθητικοί και γεναιόδωροι.

Το Ελάφι, 21-5 μέχρι 20-6. Συσχετίζεται με το ζώδιο των διδύμων.

Χρώμα: Κίτρινο και Μπλε

Ιδιοσυγκρασία! Ευφυΐα και Επικοινωνία

Καλύτερη Μέρα: Τετάρτη

Καλύτερη ώρα: 19:00 ως 21:00

Το Ελάφι στην μυθολογία των φυλών της Αμερικής αντιπροσωπεύει την δημιουργική επιρροή. Το μεγάλο του δώρο είναι μία εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ όπου κάνει τους πάντες να γελούν γύρω του. Πάντα πρόθυμος ν’ ανταλλάξει απόψεις, το Ελάφι χαρακτηρίζεται από εξαιρετικές ομιλητικές ικανότητες κι ανάβει τη συζήτηση στο πι και φι. Με αυτές τις ικανότητες εξοπλισμένο, ένα Ελάφι είναι πάντοτε καλεσμένο στις παρέες μιας και πρόκειται για την ψυχή του πάρτι. Αν μάλιστα τύχει σε περιβάλλον που το αγαπά και το στηρίζει το Ελαφάκι θα λάμψει ακόμα περισσότερο χαρίζοντας γέλιο κα χαρά σε πολύ περισσότερο κόσμο.

Ο Τρυποκάρυδος, 21 -6 ως 21-7. Συμπίπτει με το ζώδιο του Καρκίνου

Χρώμα: Ροζ

Ιδιοσυγκρασία: Ευχάριστη και προστατευτική

Καλύτερη Μέρα: Δευτέρα

Καλύτερη Ώρα: 21:00 μέχρι 23:00

Ο Τρυποκάρυδος είναι εκείνος που σε φροντίζει και ακούει ό,τι έχεις να του πεις. Δε χρειάζεται να του πεις και πολλά, είναι ιδαίτερα ενσυναισθητικός και η κατανόησή του ξεπερνά κάθε φαντασία. Ο Τρυποκάρυδος είναι αυτός που χρειάζεσαι δίπλα σου όταν νιώθεις ευάλωτος και θες υποστήριξη. Μιλάμε για τους ιδανικούς γονείς, καθώς και για τους καλύτερους φίλους και συντρόφους. Σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, ο Τρυποκάρυδος απολκαλύπτει πλήρως την αφοσίωσή του, τη στοργή του και τον εκλεπτισμένο ρομαντισμό του.

Ο Σολομός, 22-7 ως 21-8. Είναι ο δικός μας Λέων

Χρώμα: Κόκκινο

Ιδιοσυγκρασία: Υπερήφανος και γεμάτος Αυτοπεποίθηση

Καλύτερη Μέρα: Σάββατο

Καλύτερη ώρα: 23:00 μέχρι 01:00

Η δημιουργικότητα είναι το στοιχείο όσων έχουν γεννηθεί κάτω από το ζώδιο του Σολομού. Εξαιρετικά διαυγείς, με διαισθητικές ικανότητες και απίστευτη ενεργητικότητα, οι σολομοί είναι γεμάτοι χάρη και τους αρέσει να βρίσκονται συνέχεια σε δράση. Αυτό είναι και το καλό τους στην παρέα μιας και κανείς δεν παραμένει απαθής μπρος στις παροτρύνσεις τους για εκδρομές, πάρτι αλλά και δουλειά. Η ανταμοιβή τους γι’ αυτή τους την ζεστή προσωπικότητα είναι η παντοτινή και αφοσιωμένη φιλία όλων όσων βρίσκονται γύρω τους.

Η Αρκούδα, 22-8 ως 21-9. Συμπίπτει με το Ζώδιο της Παρθένου.

Χρώμα: Καφέ και πορφυρό

Ιδιοσυγκρασία: Πρακτική και μετριόφρων

Καλύτερη μέρα: Δευτέρα

Καλύτερη ώρα: 01:00 με 03:00

Πρακτική και μεθοδική, η Αρκούδα είναι το ζώδιο που θα καλέσουμε όταν χρειαζόμαστε σταθερότητα. Είναι επίσης χαρισματικά καλόκαρδη κι έχει αυτή την υπέροχη τάση προς γενναιοδωρία. Αυτό δεν είναι εύκολο να το προσέξει κάποιος γιατί η Αρκούδα είναι πραγματικά μετριόφρων και αρκετά ντροπαλή. Αν νιώσει άνετα και ασφαλής, τότε μπορεί να πλημμυρίσει τον χώρο και τους αγαπημένους της με αγάπη και χαρά! Εκτός αυτού, η υπομονή και η ανεκτικότητα είναι φυσικά χαρίσματα της Αρκούδας τα οποία την κάνουν εξαιρετικό γονιό και δάσκαλο.

Το Κοράκι, 22-9 ως 22-10. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ζυγού

Χρώμα: Μπλε και καφέ

Ιδιοσυγκρασία: Γοητεία και φιλικότητα

Ταιριάζει με: Βίδρες και Ελάφια

Καλύτερη μέρα: Παρασκευή

Καλύτερη ώρα: 03:00 ως 05:00

Γεμάτο ενθουσιασμό και προικισμένο με το επιχειρηματικό δαιμόνιο, το Κοράκι απλά, γοητεύει! Διακατέχεται δε από μια αίσθηση της οικειότητας που κάνει τους πάντες να νιώθουν άνετα δίπλα του. Το Κοράκι μπορεί να είναι ένας απίστευτος ιδεαλιστής ο οποίος όμως έχει υπολογίσει επακριβώς τη λογιστική του κίνηση για τα επόμενα πέντε χρόνια! Υπό τις κατάλληλες συνθήκες τα κοράκια είναι βολικά, ρομαντικά και κατα κανόνα γλυκομίλητα! Στις σχέσεις τους αποδεικνύονται διαισθητικά και υπομονετικά.

Το Φίδι, 23-10 ως 22-11. Σχετίζεται με το ζώδιο του Σκορπιού

Χρώμα: Βιολετί και πορτοκαλί

Ιδιοσυγκρασία: Φιλοδοξο και παραρμητικό

Ταιριάζει με: Τρυποκάρυδους και λύκους

Καλύτερη μέρα: Τρίτη

Καλύτερη ώρα: 05:00 ως 07:00

Σε στενή σύνδεση με τον κόσμο των πνευμάτων, το Φίδι είναι το κατεξοχήν ζώδιο του σαμάνου. Καθώς συντονίζεται εύκολα με τα αιθερικά πεδία, το Φίδι γίνεται ένας έξοχος πνευματικός οδηγός. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες προκαλούν εξίσου τον σεβασμό, κάνοντας το Φίδι αριστούχο γιατρό και θεραπευτή. Κάτω από καλές συνθήκες τα φίδια είναι βοηθητικότατα, γεμάτα χιούμορ και έμπνευση. Όμως ποτέ δεν εγκαταλείπουν τη σκοτεινή τους πλευρά και την τάση τους για μυστικισμό.

Η Κουκουβάγια, 23-11 ως 21-12. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Τοξότη

Χρώμα: Χρυσό και μαύρο

Ιδιοσυγκρασία: Περιπετειώδης και ανεξάρτητη

Ταιριάζει με: Γεράκια καιΣολομούς

Καλύτερη μέρα: Πέμπτη

Καλύτερη ώρα: 07:00 ως 09:00

Κατά κανόνα, μιλάμε για το πλέον προσαρμοστικό ζώδιο του Ινδιάνικου κύκλου. Βολική, τρυφερή κι ευγενκή, η Κουκουβάγια είναι φιλική με όλους! Είναι διαβόητη για την ικανότητά της να βάζει μπρος σε οποιδήποτε ξεκίνημα στη ζωή αν της αρέσει κάτι είναι η περιπέτεια! Γίνονται εκπληκτικοί καλλιτέχνες, δάσκαλοι και συντηρητές έργων τέχνης. Λογω όμως της προσαρμοστικότητάς της αλλά και της ευστροφίας της, η Κουκουβάγια, τα καταφέρνει παντού. Σε φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον εκδηλώνει την ευαίσθητη πλευρά της, τον ενθουσιασμό της και τη συμπονετική της πλευρά.

Η Χήνα, 22-12 ως 19-1 Σχετίζεται με το ζώδιο του Αιγόκερω

Χρώμα: Λευκό και ασημένιο

Ιδιοσυγκρασία: Σοβαρή και αξιόπιστη

Ταιριάζει με: Κάστορες, Καφέ Αρκούδες και Κοράκια

Καλύτερη μέρα: Σάββατο

Καλύτερη ώρα: 09:00 με 11:00

Αν θες κάτι να γίνει, δώσε το στη Χήνα. Επίμονη και φιλόδοξη μέχρις εσχάτων, η Χήνα θέτει στόχους μόνο για να τους πετύχει και φυσικά, τους πετυχαίνει. Η αρχηγία ταιριάζει στην κυριάρχη φύση της Χήνας η οποία είναι ιδανική για επιχειρήσεις και ανταγωνιστικά σπορ. Όταν έχουν την υποστήριξη της οικογένειάς τους και των φίλων τους γίνονται ακαταμάχητες και ασταμάτητες. Σε ρομαντική σχέση εκδηλώνουν όλον τους το ρομαντισμό, το πάθος και τον αισθησιασμό τους και, πραγματικά, διαθέτουν πολύ απ’ αυτά.

Συμφωνείτε με τ’ αποτελέσματα;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Taste Atlas | 4 ελληνικά ποτά στα 79 καλύτερα του κόσμου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση