,

Γιατί εμπνεόμαστε περισσότερο την ώρα του μπάνιου, σύμφωνα με την επιστήμη

Δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι κάποιες από τις πιο φανταστικές ιδέες μας έρχονται, όσο κάνουμε μπάνιο. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό ενισχύει τη

Γιατί εμπνεόμαστε περισσότερο την ώρα του μπάνιου, σύμφωνα με την επιστήμη

Δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι κάποιες από τις πιο φανταστικές ιδέες μας έρχονται, όσο κάνουμε μπάνιο. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό ενισχύει τη δημιουργικότητά μας, τη διαίσθηση και μας φέρνει έτσι εκπληκτικές ιδέες. Όταν είμαστε στο νερό, το πιθανότερο είναι ότι όλοι νιώθουμε χαλαροί, ο νους μας καθαρίζει και απελευθερώνεται αρκετή ντοπαμίνη.

Ο Leo Widrich μας εξηγεί την επιστήμη της δημιουργικότητας και σημειώνει ότι αυτοί οι δύο κύριοι παράγοντες, η χαλάρωση και η ντοπαμίνη παίζουν ένα μεγάλο ρόλο στην έκρηξη έμπνευσης που συχνά έχουμε. Όταν βρισκόμαστε σε μια σχετική κατάσταση, έχουμε την ικανότητα να συνδεόμαστε με τον πραγματικό μας εαυτό, να σκεφτόμαστε ελεύθερα και η έμπνευση τείνει να ρέει φυσικά και επειδή το μπάνιο αυξάνει την παραγωγή ντοπαμίνης, νιώθουμε όμορφα και με περισσότερη ενέργεια εκείνη τη στιγμή.

Advertisment

Όποτε νιώθετε μπλοκαρισμένοι, συγχυσμένοι ή χωρίς διάθεση, ένα μπάνιο ή λίγο νερό στο πρόσωπό σας θα σας χαρίσουν την έξτρα τόνωση που χρειάζεστε.  Σύμφωνα με τη συγγραφέα Melanie Beckler, αν κάποια στιγμή έρθετε αντιμέτωποι με μια δύσκολη απόφαση και χρειάζεστε καθαρό μυαλό, το νερό/μπάνιο αποτελεί τον τέλειο τρόπο για να λάβετε κάποια καθοδήγηση.

Η Melanie λέει ότι ένας υπέροχος τρόπος για να το κάνετε είναι να μπείτε στο νερό, να σκεφτείτε το πρόβλημά σας και να στείλετε την ερώτηση σας στο σύμπαν – επειδή μόλις το κάνετε αυτό, ο νους σας θα απελευθερωθεί και θα σας αφήσει δεκτικούς και ανοιχτούς σε απαντήσεις. Μπορείτε να το απελευθερώσετε, λέγοντας «Παρακαλώ βοήθησέ με με….». Ύστερα, το επόμενο βήμα είναι να δώσετε την προσοχή στα συναισθήματά σας, στις αυθόρμητες σκέψεις, αφού από εκεί συχνά αντλούμε καθοδήγηση.

Πώς να καθαρίσετε την ενέργειά σας στο μπάνιο

1. Όταν μπείτε στο μπάνιο, φανταστείτε τον εαυτό σας να περιτριγυρίζεται από λευκό φως.

Advertisment

2. Φανταστείτε την αύρα σας και δείτε κάθε αρνητικό και άσχημο συναίσθημα. Συγκεντρωθείτε στην αίσθηση του νερού στην επιδερμίδα σας.

3. Οραματιστείτε σαν το νερό να παρασέρνει μαζί του όλα τα άσχημα συναισθήματα, ενοχή, ζήλια, θυμό, λύπη, μελαγχολία.

4. Αφήστε το να τρέξει πάνω σας, φανταστείτε ότι καθαρίζει το σώμα και το νου σας και απολαύστε αυτή την αίσθηση καθαρότητας και φρεσκάδας.

5. Όταν τελειώσετε, οραματιστείτε την αύρα και την ενέργειά σας ως ελαφριές, καθαρές και φωτεινές και δείξτε ευγνωμοσύνη για το σώμα σας, απελευθερώνοντας όλο το στρες που μένει μέσα του μαζεμένο.

6. Τώρα είστε ελεύθεροι/ες από όλα όσα δεν σας εξυπηρετούν και έτοιμοι/ες για μια νέα αρχή.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί φιλιόμαστε; Η επιστήμη πίσω από την πιο διαδεδομένη κίνηση των ανθρώπων
ponos-epilogi
Γιορτάζουμε το καλοκαίρι με ένα βιβλίο δώρο σε όλους τους αναγνώστες μας
Αγνή Μαριακάκη: Να πώς το μυαλό θεραπεύει το σώμα (Βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση