,

Ασθενής με Alzheimer ακούει το αγαπημένο της τραγούδι και αναγνωρίζει τον σύζυγό της (βίντεο)

Το Alzheimer εκφυλίζει τους νευρώνες του εγκεφάλου και σε πολλές περιπτώσεις εξαφανίζει την σύγχρονη μνήμη. Έτσι, όσοι τυχαίνει να είναι συγγενείς των ασθενών που

Ασθενής με Alzheimer ακούει το αγαπημένο της τραγούδι και αναγνωρίζει τον σύζυγό της

Το Alzheimer εκφυλίζει τους νευρώνες του εγκεφάλου και σε πολλές περιπτώσεις εξαφανίζει την σύγχρονη μνήμη. Έτσι, όσοι τυχαίνει να είναι συγγενείς των ασθενών που προσβάλλονται από αυτή την ασθένεια έχουν τη διπλή ατυχία και οδύνη, να βλέπουν την ασθένεια του συντρόφου τους αλλά και να μην αναγνωρίζονται, να μη μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του. Είναι πράγματι μια πολύ δύσκολη συνθήκη.

Οι γιατροί, από τον δρ Alzheimer που ανακάλυψε την πάθηση και έδωσε τ’ όνομα του σε αυτήν μέχρι σήμερα, προσπαθούν να βρουν τι προκαλεί αυτή την ασθένεια αλλά και τι μπορεί να επαναφέρει τα άτομα που προσβάλλονται σε υγιή επίπεδα. Αν και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αναχαιτίσουν την ασθένεια, ωστόσο έχουν ανακαλύψει πολλά.

Advertisment

Μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις είναι ο ρόλος που παίζει η μουσική, η αγαπημένη μουσική του ασθενούς στην ενθύμηση. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η αγαπημένη μας μουσική, αυτή που ακούγαμε με πάθος όταν ήμασταν έφηβοι, εντυπώνεται στον εγκέφαλο, σε σημεία που η ασθένεια Alzheimer δε φτάνει, και ενεργοποιεί τη θύμησή μας και όλο το συγκινησιακό μας σώμα καθώς την ακούμε, όποτε και αν την ακούσουμε.

Αυτό συμβαίνει ξεκάθαρα και στο βίντεο που ακολουθεί. Η ασθενής με Alzheimer, ακούει το αγαπημένο της τραγούδι και αναγνωρίζει τον σύζυγό της! Παίρνει το χέρι του στα δικά της και τον χαϊδεύει.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ψωρίαση: Ποια άλλα όργανα μπορεί να επηρεάσει εκτός από το δέρμα
Πάρκινσον : Η εξέταση που προβλέπει τη νόσο 7 χρόνια πριν τα συμπτώματα
Διπολική διαταραχή: Μπορούν να απαλλαγούν από τα συμπτώματα οι πάσχοντες; Έρευνα απαντά
Έρευνα: Από μητέρα σε παιδί το Αλτσχάιμερ; Ο ρόλος της κληρονομικότητας για την εμφάνιση της νόσου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση