Η αγελάδα που επέλεξε την ελευθερία!

Σε φάρμα κοντά στο πρωτόγονο δάσος Bialowieza της Πολωνίας, μία απλή οικόσιτη αγελάδα η οποία είχε ζήσει όλη της τη ζωή μέσα στη φάρμα,

Η αγελάδα που επέλεξε την ελευθερία

Σε φάρμα κοντά στο πρωτόγονο δάσος Bialowieza της Πολωνίας, μία απλή οικόσιτη αγελάδα η οποία είχε ζήσει όλη της τη ζωή μέσα στη φάρμα, και δίχως να έχει την παραμικρή ιδέα πώς θα επιβιώσει σαν βγει από εκεί, επέλεξε μια μέρα την ελευθερία της. Όταν βρήκε ευκαιρία, βρέθηκε ελεύθερη να πηγαίνει προς το δάσος και κανείς δεν τη σταμάτησε.

Αμέσως έπιασε φιλίες μ’ ένα κοπάδι από άγριους βίσωνες, αρχαία βοοειδή της Ευρώπης τα οποία ακόμα υπάρχουν μέσα στα ατέλειωτα βουνά της Ηπείρου. Οι βίσωνες συμπάθησαν τη νέα τους φίλη και την προστάτεψαν από κάθε κακό, μαθαίνοντάς την πως να ζει εκτός… συστήματος!

Advertisment

Η μικρή αγελάδα τα πάει πολύ καλά στη νέα της, ελεύθερη ζωή. Ο ορνιθολόγος Adam Zbyryt ήταν αυτός που την πρόσεξε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο και του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός παρά την γαλήνια όψη της ίδιας και των γιγάντιων φίλων της. Μετά από μερικές μέρες την πρόσεξε και ο βιολόγος Rafal Kowalczyk ο οποίος και έβγαλε το νέο στη… δημοσιότητα.

Η επιστημονική κοινότητα, η οποία έμεινε εμβρόντητη από τη σπάνια «πρωτοβουλία» που πήρε η αγελάδα, υποστηρίζει πως πρώτη φορά βλέπει κάτι τέτοιο. Μια αγελάδα δηλαδή να βγαίνει από τη φάρμα της και να ακολουθεί ένα κοπάδι από βίσωνες οι οποίοι πιθανόν, την έσωσαν από μία αγέλη λύκων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πάντως η νεαρά δείχνει να γνωρίζει πολύ καλά τι έχει κάνει και να μην έχει μετανοήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο για την ελευθερία της!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Δράμα: Ξένοι φοιτητές γνώρισαν τον πολιτισμό της Ελλάδας μέσα από παραδοσιακές στολές
Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε πριν πάρετε τον σκύλο σας στην παραλία
Έτσι θα είναι ο ποδηλατόδρομος-γίγας της Αθηναϊκής Ριβιέρας | Από Μοσχάτο έως Βουλιαγμένη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση