Τι μπορούμε να κάνουμε με τις ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι μία πάθηση του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στις νεαρές ηλικίες που το δέρμα είναι αρκετά σφιχτό και δεν ανταποκρίνεται άμεσα σε

Τι μπορούμε να κάνουμε με τις ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι μία πάθηση του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στις νεαρές ηλικίες που το δέρμα είναι αρκετά σφιχτό και δεν ανταποκρίνεται άμεσα σε τυχόν απότομες αλλαγές.

Έτσι, ραγάδες θα δούμε στην έναρξη της εφηβείας όπου οι απότομες αλλαγές αύξησης του βάρους και του ύψους μπορούν να τεντώσουν και να ραγίσουν το δέρμα.

Advertisment

Η εγκυμοσύνη είναι επίσης μία περίοδος όπου το δέρμα σπάει από το απότομα φούσκωμα της κοιλιάς. Ευτυχώς αυτός ο κίνδυνος δε είναι τόσο προφανής όταν η εγκυμοσύνη συμβαίνει σε προχωρημένη ηλικία. Προχωρημένη ηλικία για το δέρμα μας θα πει, μετά τα 30.

Επίσης, όταν το βάρος μας μειωθεί απότομα μετά από μια δίαιτα ταχύας καύσεως, δίχως την απαραίτητη γυμναστική που θα τονώσει τους μύες αλλά και το δέρμα, τότε οι ραγάδες και πάλι εμφανίζονται.

Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης

1. Μέθοδος Λέιζερ

Αυτή η μέθοδος γίνεται με Λέιζερ ακτίνες οι οποίες επιδρούν σε βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και “ράβουν” το δέρμα από μέσα. Η επιτυχία δεν φτάνει συνήθως στο 100%

Advertisment

2. Άμεση αντιμετώπιση όταν πρωτοεμφανίζονται

Οι ραγάδες, όταν πρωτοεμφανίζονται φαίνονται ροζ. Για το δέρμα μας είναι μια πληγή σαν όλες εκείνη την περίοδο και θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για επούλωση.

Για να μην αφήσει σημάδι (ραγάδα), ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε αμέσως μια επουλωτική και σφυσφιγκτική κρέμα.

3. Μασάζ με έλαια

Το μασάζ ήταν είναι και θα είναι η μεγάλη αγάπη και θεραπεία του δέρματός μας.

Όταν πρόκειται για δέρμα που έχει τραβηχτεί από ραγάδες, το καθημερινό μασάζ με αμυγδαλόλαδο, έλαιο αβοκάντο, δαφνέλαιο, είναι πολύ αποτελεσματικά, είτε το καθένα μόνο του, ή σε συνδυασμούς μεταξύ τους καθώς και με αιθέρια έλαια.

Οι κινήσεις γίνονται απαλές, κυκλικές, με ελαφριά πίεση.

4. Άσκηση

Η άσκηση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή της δίαιτας, βοηθά και το δέρμα μας εκτός από όλα τα άλλα οφέλη. Βοηθά το δέρμα “ν’ ακολουθεί” το μυϊκό σύστημα σιγά σιγά σε κάθε του μεταβολή και όχι απότομα.

5. Διατροφή

Η πλούσια βιταμίνη C προκαλεί αύξηση του κολλαγόνου και τα  φρούτα, τα λαχανικά είναι γεμάτα από αυτή τη βιταμίνη. Μικρές ποσότητες από όλους σχεδόν τους ξηρούς καρπούς συμβάλουν στην καλή ανταπόκριση του δέρματος στις συνθήκες του περιβάλλοντος -εσωτερικού ή εξωτερικού.

Η βιταμίνη Ε, τα αντιοξειδωτικά και όλα τα υπέροχα έλαια που υπάρχουν στους ξηρούς καρπούς, θωρακίζουν το δέρμα. Σε περιόδους αλλαγών όπως εγκυμοσύνη, εφηβεία, αδυνάτισμα, τραφείτε με ξηρούς καρπούς, όσο το δυνατόν περισσότερο το επιτρέπει η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.

Κάποια δέρματα είναι απλά πιο εύθραυστα από άλλα και αυτό είναι κάτι που θα το ανακαλύψετε νωρίς στη ζωή σας. Ήδη στη εφηβεία θα φανεί η ικανότητα του δέρματός σας να προσαρμόζεται.

Αν από τότε είναι ευαίσθητο, τότε κάνετε την περιποίησή του καθημερινή σας ασχολία. Θα ανταποκριθεί με πολύ ζωντάνια και ευεξία στα χάδια σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ψωρίαση: Ποια άλλα όργανα μπορεί να επηρεάσει εκτός από το δέρμα
Πάρκινσον : Η εξέταση που προβλέπει τη νόσο 7 χρόνια πριν τα συμπτώματα
Διπολική διαταραχή: Μπορούν να απαλλαγούν από τα συμπτώματα οι πάσχοντες; Έρευνα απαντά
Έρευνα: Από μητέρα σε παιδί το Αλτσχάιμερ; Ο ρόλος της κληρονομικότητας για την εμφάνιση της νόσου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση