- Sponsored Ad -

Η Agatha Christie (Αγκάθα Κρίστι) γεννήθηκε στην Αγγλία το 1890 και ήταν συγγραφέας, παγκοσμίως γνωστή και αναγνωρισμένη, κυρίως, για τα αστυνομικά της μυθιστορήματα. Ο επίσης διάσημος πλασματικός της χαρακτήρας που πρωταγωνιστεί στα περισσότερα μυθιστορήματα και διηγήματά της, ο Ηρακλής Πουαρό (Hercule Poirot) ήταν Βέλγος ντετέκτιβ, ο οποίος έχει κατά καιρούς ενσαρκωθεί από πολλούς ηθοποιούς, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στον κινηματογράφο. Αυτός ήταν που της χάρισε τον τίτλο «Η βασίλισσα του εγκλήματος», καθιστώντας την μια από τις πιο σημαντικές συγγραφείς στον τομέα αυτό.

Τρία από τα πιο γνωστά έργα της Αγκάθα Κρίστι είναι το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές», το «Ένας φόνος ανακοινώνεται» και το «Έγκλημα στο Νείλο». Ένα χρόνο αφότου «σκότωσε» τον Ηρακλή Πουαρό, χαρακτήρα που τη συνόδευε σε πάρα πολλά μυθιστορήματα, η Αγκάθα Κρίστι απεβίωσε το 1976 σε ηλικία 85 ετών.

1. “Μια καλή συμβουλή είναι πάντα σίγουρο ότι θα αγνοηθεί, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην την δώσεις.”

2. “Ένα από τα πιο τυχερά πράγματα που μπορούν να σου τύχουν στη ζωή είναι, νομίζω, να έχεις ευτυχισμένα παιδικά χρόνια.”

3. “Πολλοί λίγοι από μας είμαστε πραγματικά αυτό που φαινόμαστε ότι είμαστε.”

4. “Ένας αρχαιολόγος είναι ο καλύτερος σύζυγος, που μπορεί να έχει μια γυναίκα. Όσο αυτή μεγαλώνει, τόσο πιο πολύ ενδιαφέρεται γι αυτήν. Παντρεύτηκα έναν αρχαιολόγο γι αυτό το λόγο. Όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο με εκτιμάει.”

5. “Υπάρχει τόσο μεγάλη τάση να αποδίδονται στο Θεό τα κακά τα οποία κάνει ο άνθρωπος με δική του ελεύθερη βούληση.”

6. “Κάθε γυναίκα μπορεί να ξεγελάσει έναν άνδρα αν αυτό θελήσει κι αν αυτός είναι ερωτευμένος μαζί της.”

7. “Κάθε δολοφόνος είναι, πιθανώς, παλιός φίλος κάποιου.”

8. “Ποτέ μην κάνεις κάτι μόνος σου, το οποίο οι άλλοι μπορούν να κάνουν για σένα.”

9. “Όταν «παίζονται» μεγάλα χρηματικά ποσά, είναι φρόνιμο να μην εμπιστεύεσαι κανέναν.”

10. “Δε νομίζω ότι η ανάγκη είναι η μητέρα της εφεύρεσης. Η εφεύρεση, κατά τη γνώμη μου, προέρχεται άμεσα από την απραξία, ίσως, επίσης, κι από την τεμπελιά – για να σωθεί κάποιος από την ταλαιπωρία.”

11. “Να είστε σίγουροι ότι για όλα όσα πρέπει να αγαπήσετε, πρέπει να πληρώσετε και κάποιο τίμημα.”

12. “Κάποιοι δεν αναγνωρίζουν τις σημαντικότερες στιγμές στη ζωή τους, έως ότου είναι πολύ αργά.”

13. “Δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκινητικό σε αυτόν τον κόσμο, νομίζω, από το να έχεις ένα παιδί που είναι δικό σου κι όμως να είναι, μυστηριωδώς, τόσο ξένο.”

14. “Η καλύτερη στιγμή για να σχεδιάσεις το πλάνο ενός βιβλίου είναι όταν πλένεις τα πιάτα.”

15. “Τα σκυλιά είναι σοφά. Πηγαίνουν σε μια ήσυχη γωνιά για να γλύψουν τις πληγές τους και δεν ξαναγυρίζουν στον κόσμο μέχρι να ξαναγίνουν ολόκληρα.”

16. “Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αποτυχημένοι, γιατί τα πάνε τόσο καλά με τον εαυτό τους, που δεν δίνουν δεκάρα για το παραμικρό.”

17. “Είναι μια παράξενη σκέψη, αλλά μόνο όταν βλέπεις τους ανθρώπους να γελοιοποιούνται, συνειδητοποιείς πόσο πολύ τους αγαπάς.”

Agatha Christie (1890 – 1976)

-Sponsored Ad-

Συγγραφέας Στέφανος Καράμπαλης

Είμαι μεταφραστής αγγλικών-ελληνικών (Eng-Gr) και αρθρογράφος-κειμενογράφος με πολυετή εμπειρία στον τομέα των κατασκευών, του μάρκετινγκ και της τοπικοποίησης (μετάφρασης) εφαρμογών και παιχνιδιών. Έχω σπουδάσει πολιτικός μηχανικός ΤΕ. Η ενασχόληση μου με την αρθρογραφία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, καθώς πάντα με βασάνιζαν σκέψεις, τις οποίες έπρεπε να αποτυπώσω στο γραπτό λόγο. Έχω συμμετάσχει ως έφηβος βουλευτής στη ΙΣΤ’ Σύνοδο. Τα άρθρα μου στην εναλλακτική δράση έχουν κυρίως περιεχόμενο φιλοσοφικό και αυτοβελτίωσης, αλλά γενικότερα δε περιορίζομαι μόνο σε αυτά. Αγαπάω τα βιβλία, τα ταξίδια και τη φύση! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι σε αυτόν τον κόσμο θα ήταν να υπάρχει περισσότερη αγάπη, σκέψη και ευαισθητοποίηση.

Δείτε όλα τα άρθρα
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε