Για τον καθένα η ζωή επιφυλάσσει μια ξεχωριστή πορεία που διαγράφεται σε συνάρτηση με την τύχη, με τον χαρακτήρα του, με τα πιστεύω του και με τις επιλογές του.
Ο κάθε άνθρωπος κάποια στιγμή κάνει παύση για να συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει ως τώρα, πώς θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί τα πράγματα καλύτερα γι’ αυτόν, ποιοι ήταν οι κίνδυνοι και πώς μπορεί να τους αποφύγει στο μέλλον. Με άλλα λόγια κάνει τις διαπιστώσεις του.
Και ενώ τα βάζει με τον εαυτό του, με το χθες, το σήμερα και το αύριο, ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα και την περιέργεια να παρατηρήσει και τους γύρω του. Αυτή η παρατήρηση σε κάποιον βαθμό τον βοηθά. Κι αυτό επειδή η ευτυχία και η δυστυχία είναι έννοιες σχετικές όπως είναι η ομορφιά, δηλαδή έρχονται και παρέρχονται.
Έτσι βλέπει πως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι για πάντα. Μπορεί και ο ίδιος να υπάρξει ευτυχισμένος κι αυτό να ανατραπεί αργά ή γρήγορα.
Και άρα κάποτε παραδέχεται πως τελικά οι στιγμές είναι που μετράνε. Οι στιγμές ευτυχίας είναι χωρίς αμφιβολία σημαντικές. Αλλά και οι στιγμές δυστυχίας για έναν ώριμο άνθρωπο αποτελούν μαθήματα, καμιά φορά δύσκολα και προκαλούν πόνο στην ψυχή του, αλλά οπωσδήποτε μέσα από τέτοιες στιγμές ανακαλύπτει τις αντοχές του, τον εαυτό του και εκτιμά περισσότερο τις στιγμές ευτυχίας όταν αυτές υπάρξουν ξανά.
Όποια κι αν είναι τα εμπόδια στη ζωή του καθενός σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει παραίτηση από την ζωή, αλλά απαίτηση, απαίτηση για ένα καλύτερο αύριο!
Συντάκτης | Πόπη Κλειδαρά
Η Πόπη Κλειδαρά γεννήθηκε το 1987 στη Μυτιλήνη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Λέσβου και Γεν. Γραμματέας στην Εταιρεία Αιολικών Μελετών. Επιμορφώθηκε στην Ειδική Αγωγή και στη Συμβουλευτική. Είναι συγγραφέας των ποιητικών συλλογών «Οδύνες», «Λόγια της Άμμου» και «Ρέουσα Σιωπή». Συμμετέχει σε συλλογικά έργα ποίησης και διηγημάτων. Αρθρογραφεί, ενώ κείμενα και ποιήματά της δημοσιεύονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Κατοικεί με τον σύζυγό της και την κόρη τους στα Πάμφιλα Λέσβου.
- Αναζητάμε την ευτυχία πηγαίνοντας εκεί που θέλουν οι άλλοι… και όχι στον προορισμό μας - 21 Δεκεμβρίου 2022
- Σήμερα, άσε τη θεωρία στην άκρη και κάνε πράξη τα πιο τρελά σου όνειρα - 2 Οκτωβρίου 2022
- Πριν αναζητήσεις βοήθεια, ψάξε μέσα σου και δες τον εαυτό σου! - 23 Νοεμβρίου 2021
- Άννα Γαλανού: «Τις καλύτερες και τις πιο σωστές λύσεις τις δίνει η ίδια η ζωή» - 26 Οκτωβρίου 2021
- Υπάρχουν κάποια «σκοτάδια» απ’ τα οποία δεν είναι εύκολο να βγει ο άνθρωπος μόνος… - 23 Σεπτεμβρίου 2021
- Αυτό το καλοκαίρι ας φιληθούμε… με το στόμα, με τα μάτια και με την καρδιά - 20 Ιουλίου 2021
- Τα μόνα σωστά λόγια για εκείνον που πονάει, είναι κάποια λόγια τυπικά… - 15 Ιουνίου 2021
- Κι αν αυτός που φεύγει είναι αυτός που έπρεπε να μείνει; - 1 Ιουνίου 2021
- Να ανήκεις στους πραγματικά τυχερούς… - 5 Απριλίου 2021
- Έπεσαν οι μάσκες, κι εμείς από τα σύννεφα… - 11 Μαρτίου 2021