Νεαρός σταρ του ποδοσφαίρου προσφέρει όλα τα κέρδη του από το Παγκόσμιο Κύπελλο σε φιλανθρωπική οργάνωση

Οι Γάλλοι οπαδοί χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο, για να συνέλθουν από τη μέθη που τους χάρισε η νίκη τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και

Έφηβος ποδοσφαιριστής και νικητής του Παγκόσμιου Κυπέλλου προσφέρει όλα τα κέρδη του σε φιλανθρωπική οργάνωση, δείχνοντας το πραγματικό νόημα της επιτυχίας

Οι Γάλλοι οπαδοί χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο, για να συνέλθουν από τη μέθη που τους χάρισε η νίκη τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και μάλλον θα πανηγυρίζουν για αρκετό καιρό ακόμα. Εξάλλου, αυτή είναι η δεύτερη μόνο νίκη για την Γαλλία σε αυτή τη διοργάνωση.

Αλλά πίσω από την επιτυχία και τις εκπληκτικές επιδόσεις, βρίσκονται οι προσωπικές ιστορίες των παικτών. Και ο Kylian Mbappe, στα 19 του μόλις χρόνια, έχει ήδη εξασφαλίσει τη μόνιμη θέση του στην ιστορία του αθλητισμού.

Advertisment

Σύμφωνα με τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Mbappe δωρίζει όλα τα κέρδη του από το Παγκόσμιο Κύπελλο σε φιλανθρωπική οργάνωση – και αυτή η επιταγή είναι πιθανότατα πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια. Ο έφηβος σουπερ-σταρ έπαιξε σε επτά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης στη Ρωσία, βάζοντας συνολικά τέσσερα γκολ. Ο Mbappe κέρδιζε περίπου $22,500 ανά παιχνίδι, σύμφωνα με το Sports Illustrated, με το μπόνους της νίκης να ανέρχεται στα $351,000.

Αλλά ο ταπεινόφρων παίκτης δεν θα εξαργυρώσει ούτε ένα cent από την άξια νίκη του. Αντιθέτως, ο 19χρονος θα δωρίσει όλα τα κέρδη του στο Premiers de Cordée, μια φιλανθρωπική οργάνωση που προσφέρει αθλητικά προγράμματα σε παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες που νοσηλεύονται. Και αυτή δεν θα είναι καν η πρώτη φορά που ο Mbappe έχει βοηθήσει άρρωστα παιδιά – είναι θερμός υποστηρικτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης από το 2017.

«Ο Kylian, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος», είπε ο Γενικός Διαχειριστής της Premiers de Cordée, Sebastien Ruffin στην Le Parisien. Όταν το πρόγραμμα του το επιτρέπει, αλληλεπιδρά με εμάς με μεγάλη προθυμία. Είναι πολύ καλός με τα παιδιά, πάντα βρίσκει τον σωστό τρόπο να τα ενθαρρύνει. Πολλές φορές νιώθω ότι παίρνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση εκείνος, παρά τα ίδια τα παιδιά».

Advertisment

Ως ο πρώτος έφηβος που σκοράρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το είδωλο Pelé, ο νεαρός Mbappe αποτελεί στόχο κάθε μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας στον κόσμο. Αλλά τα χρήματα, τα λαμπερά αμάξια και τα άλλα υλικά αντικείμενα φαίνεται να αφήνουν ασυγκίνητο τον Mbappe.

«Ο ποδοσφαιριστής δεν ταιριάζει αναγκαστικά με τη Ferrari, δεν έχω αμάξι και αυτό δεν είναι πρόβλημα» έχει δηλώσει. Και έτσι ο διασημότερος πια ποδοσφαιριστής δεν έχει δικό του αμάξι. Για την ακρίβεια, η μαμά του είναι αυτή που ακόμα τον πηγαινοφέρνει στις προπονήσεις και ο Mbappe δεν φαίνεται να ενοχλείται καθόλου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αυτές είναι οι 10 πιο «έξυπνες» πόλεις στον κόσμο | Οι 7 βρίσκονται στην Ευρώπη
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση