Η Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής λειτουργεί για δεκαπέντε χρόνια στην Ελλάδα και οι απόφοιτοί της ανέρχονται πλέον σε αρκετές χιλιάδες. Δημιουργός της Ακαδημίας είναι ο Αλέξανδρος Τηλικίδης, απόφοιτος της ιατρικής σχολής της Πάτρας, βελονιστής και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στο Tianjin της Κίνας.

Η Ακαδημία Αρχαίας Ελληνκής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής χρησιμοποιώντας τον Ελληνικό λόγο, εκπαιδεύει πλήθος μαθητών στις τέχνες της θεραπείας, μέσα απ΄την Παραδοσιακή Κινέζικη και Αρχαία Ελληνική Ιατρική. Το έργο  το οποίο συντελείται μέσα στα πλαίσια της Ακαδημίας είναι μεγάλο και σημαντικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργάζεται με το σπουδαιότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κίνας, Tianjin University of Traditional Chinese Medicine, το οποίο απονέμει ανώτερο τίτλο σπουδών Bachelor αλλά και υποτροφίες στους φοιτητές της. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις ενημερωτικές συναντήσεις με ελεύθερη είσοδο!

 

Το όραμα της Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής συνδέει δύο αρχαίους πολιτισμούς.

Το εκπαιδευτικό όραμα της Ακαδημίας είναι πολύπλευρο, αφού περιλαμβάνει

 • Την αναβίωση της αρχαίας ελληνικής ιατρικής σκέψης και πρακτικής και την άμεση εφαρμογή της για την επίτευξη της υγείας.
 • Την καλλιέργεια και διάδοση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής καθώς και τον συγκερασμό της με την Αρχαία Ελληνική Ιατρική.
 • Την εκπαίδευση θεραπευτών με ήθος και θεραπευτικές δεξιότητες προσανατολισμένοι στην εξυπηρέτηση των αναγκών του πάσχοντα για την γέννηση μιας καινούργιας εποχής ως προς την έννοια της θεραπείας.
 • Τη μελέτη όλων των παραδοσιακών ιατρικών συστημάτων του κόσμου (Ινδική, Θιβετανική, Αραβική, Αφρικάνικη και Ινδιάνικη Ιατρική) με σκοπό την άντληση χρήσιμων πληροφοριών για την βελτίωση του συγκερασμού της Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.
 • Τη μελέτη του σύγχρονου δυτικού ιατρικού συστήματος για την αποφυγή λαθών αλλά επίσης για τις πολύτιμες γνώσεις που φέρει.
 • Τη προσέλκυση μελετητών και θεραπευτών ως προς την Αρχαία Ελληνική Ιατρική, με σκοπό να συμβάλλει η Ελλάδα στο παγκόσμιου ιατρικό έργο.
 • Τη δημιουργία ενός φυτωρίου Δασκάλων της Αρχαίας Ελληνικής αλλά και της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής μέσα από την οπτική της Αρχαίας Ελληνικής σκέψης και φιλοσοφίας.

Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής | Ένας καταξιωμένος και αξιόπιστος εκπαιδευτικός οργανισμός

Φωτογραφία: Εικόνες από μαθήματα της σχολής στη Γλυφάδα και στην Κηφισιά. Η διάρκεια των  μαθημάτων της σχολής ποικίλει ανάλογα με την ειδικότητα που επιλέγει ο σπουδαστής. Η Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής προσφέρει κάποιες από τις πιο αξιόπιστες σπουδές στον χώρο.

Τα μαθήματα της Ακαδημίας είναι χωρισμένα σε ενότητες. Στην ίδια ενότητα ανήκουν παρεμφερή μαθήματα, όπως για παράδειγμα στις θεραπευτικές τεχνικές μάλαξης (VIII) ανήκουν η ρεφλεξολογία και το shiatsu. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μεμονωμένα όποιο μάθημα όποιας ενότητας επιθυμούν. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα μαθήματα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ανά ενότητα:

 •  Ιπποκράτης: Αρχαία Ελληνική Ιατρική & Φιλοσοφία
 •  Βελονισμός: Κινεζικός & Ελληνικός
 •  Διατροφή
 •  Θεραπευτικές τεχνικές μάλαξης
 •  Ομοιοπαθητική
 •  Ουράνιες & γήινες επιδράσεις
 •  Βότανα & Αιθέρια έλαια
 •  Μελισσοθεραπεία
 •  Αισθητική
 •  Εσωτερική άσκηση: Qi Gong, Kung Fu

Η Ακαδημία δίνει στους απόφοιτους τα παρακάτω διπλώματα

 • Δίπλωμα Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής και Ελληνικού Βελονισμού
 • Δίπλωμα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Κινέζικου Βελονισμού
 • Δίπλωμα Ρεφλεξολογίας
 • Δίπλωμα Βοτανοθεραπείας
 • Δίπλωμα Διατροφής
 • Δίπλωμα Αρωματοθεραπείας
 • Δίπλωμα Shiatsu
 • Δίπλωμα Ομοιοπαθητικής

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ακαδημία διαθέτει δύο θεραπευτικά κέντρα, στη Γλυφάδα και στην Κηφισιά, ένα βοτανοπωλείο στη Γλυφάδα, ενώ εκδίδει βιβλία, καθώς και το περιοδικό Παιώνια.

Φωτογραφία: Οι εκδόσεις της Ακαδημίας και το περιοδικό Παιώνια

Η Ακαδημία προσφέρει επίσης εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως

Η Ακαδημία, πλέον, προσφέρει εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), ικανοποιώντας την απαίτηση πολλών μαθητών της και ενδιαφερομένων από άλλες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Έτσι, το Ακαδημαίκό έτος 2018 – 2019 ξεκινάει με την παροχή μαθημάτων εξ’ αποστάσεως για την Αρχαία Ελληνική Ιατρική και τον Ελληνικό Βελονισμό. Ο στόχος της διδασκαλίας είναι η μύηση στην Αρχαία Ελληνική Ιατρική και η εκμάθηση της θεραπευτικής τέχνης του Ελληνικού Βελονισμού.

Bachelor Degree σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Tianjin

Η Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής ξεκινά από αυτή τη χρονιά, τη χορήγηση Bachelor, σε συνεργασία με το Tianjin University of Traditional Chinese Medicine, για την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και τον Βελονισμό. Η μακροχρόνια  συνεργασία μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η αξιοπιστία και η συνέπεια της Ακαδημίας, οδηγούν το Πανεπιστήμιο Tianjin να προσφέρει στους φοιτητές της Ακαδημίας έναν τέτοιο ανώτερο τίτλο σπουδών.   Η διάρκεια σπουδών για την απόκτηση του Bachelor έχει οριστεί να είναι 5ετής, εκ των οποίων τα 3 πρώτα χρόνια γίνονται στην Ελλάδα και τα 2 τελευταία στην Κίνα. Το Bachelor απονέμεται απ΄το Πανεπιστήμιο του Tianjin, το οποίο λειτουργεί για πάνω από 60 χρόνια είναι το μόνο Διεθνώς πιστοποιημένο από την Κινέζικη πολιτεία από το 1992.

3μηνη υποτροφία για το Tianjin University of TCM

Η Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και το Πανεπιστήμιο Tianjin προσφέρουν από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 στους μαθητές της Ακαδημίας 10 υποτροφίες για σπουδές στην Κίνα ετησίως. Οι υποτροφίες είναι τρίμηνης διάρκειας και καλύπτουν τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου για την παρακολούθηση κλινικών Βελονισμού και θεωρητικών μαθημάτων.

Το TUTCM έχει 4 συνδεδεμένα νοσοκομεία και 5 πανεπιστημιακά νοσοκομεία με τα οποία συνεργάζεται. Μεταξύ αυτών, το Πρώτο Συνδεδεμένο νοσοκομείο είναι μία Εθνική Κλινική Ερευνητικής Βάσης της ΠΚΙ, το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Κλινικού Βελονισμού, το Εθνικό Κλινικό ίδρυμα Βελονισμού και το Εθνικό Επαρχιακό Νοσοκομείο Επίδειξης Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, το Δεύτερο Συνδεδεμένο Νοσοκομείο είναι το κέντρο θεραπείας για δύσκολες ασθένειες και έχει σημαντικό πλεονέκτημα στις γυναικολογικές ασθένειες και στις εγκεφαλοπάθειες. Το Νοσοκομείο Baokang και άλλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία προσφέρουν θεραπείες για προβλήματα φυσιατρικά, ορθοπεδικά, αποκατάστασης υγείας κλπ.

Φωτογραφία από το Βοτανοπωλείο Εστία το οποίο περιέχει 250 Κινεζικά βότανα & 71 έτοιμες συνταγές, ελληνικά βότανα και είδη βελονισμού & βεντούζες

Πλούσιο και πρωτότυπο ερευνητικό υλικό

Η Ακαδημία προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες ανοικτή βιβλιογραφία και πρωτότυπες έρευνες και άρθρα συνεργατών-διδασκόντων της Ακαδημίας τα οποία αποτελούν μέρος της ερευνητικής εργασίας τους πάνω σε διάφορα αντικείμενα της θεραπευτικής τέχνης. Από τις συγγένειες της Αρχαίας Κινέζικης Ιατρικής με την Αρχαία Ελληνική, έως τους μεσημβρινούς του Ιπποκράτη, τα άρθρα αυτά αποτελούν μία εξαιρετική βιβλιοθήκη εμπεριστατωμένης γνώσης και έρευνας, ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Δείτε παρακάτω κάποιες σύντομες παρουσιάσεις για το Shiatsu, τη Κβαντική θεραπεία και την Αρωματοθεραπεία

Επικοινωνία και χρήσιμες πληροφορίες

Διευθύνσεις Κέντρων:

Σωκράτους 24, Κηφισιά
Καλαμών 3, Γλυφάδα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8010111
Fax : 210 8088382
Ε-mail:info@akadimia.gr

Ιστοσελίδα: www.akadimia.gr

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε