Η NASA κατέγραψε μαγευτικές εικόνες από τα σπάνια “νεφελώδη σύννεφα” (Βίντεο)

Στην άκρη της ατμόσφαιρας της γης βρίσκεται μια λεπτή σειρά εποχιακών ηλεκτρικών μπλε σύννεφων. Εμφανίζονται 50 μίλια πάνω από τους πόλους κάθε καλοκαίρι και

Η NASA κατέγραψε μαγευτικές εικόνες από τα σπάνια "νεφελώδη σύννεφα"

Στην άκρη της ατμόσφαιρας της γης βρίσκεται μια λεπτή σειρά εποχιακών ηλεκτρικών μπλε σύννεφων. Εμφανίζονται 50 μίλια πάνω από τους πόλους κάθε καλοκαίρι και παρουσιάζουν σε λίγους τυχερούς ένα εκπληκτικό θέαμα. Αυτά τα σύννεφα είναι γνωστά ως «νεφελώδη σύννεφα» ή «πολικά μεσοσφαιρικά σύννεφα». Το σπάνιο αυτό φαινόμενο για το ανθρώπινο μάτι θεωρείται ως ένα από τα πλέον μυστηριώδη φαινόμενα, η κατανόηση των οποίων μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν και άλλα φαινόμενα (αναταράξεις στην ατμόσφαιρα) ή να βοηθήσουν στις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Στις 8 Ιουλίου του 2018, μια ομάδα της NASA απελευθέρωσε ένα τεράστιο ερευνητικό μπαλόνι για να μελετήσει το φαινόμενο σε ύψος 50 μιλίων πάνω από την επιφάνεια της γης. Για 5 μέρες, το μπαλόνι ταξίδευε στην στρατόσφαιρα, περνώντας πάνω από τη Σουηδία μέχρι και τον Καναδά. Κατά τη διάρκεια της πτήσης του, οι κάμερες που είχε, απαθανάτισαν τις παρακάτω υπέροχες και μεγαλειώδεις εικόνες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε