Ακόμα κι αν πέρασαν χρόνια χωρίς να μιλήσετε, αυτός δεν αμφισβήτησε ποτέ τη φιλία σας και έκανε τα πάντα για να σε βοηθήσει. Ο αληθινός φίλος δεν κοίταξε καθόλου αν είσαι πλούσιος ή φτωχός, πόσα κιλά ζυγίζεις, αν είσαι ομοφυλόφιλος ή όχι, αν είσαι μεγάλος ή μικρός, αν είσαι δικηγόρος ή οικοδόμος.

Ο πραγματικός φίλος δεν νοιάστηκε γι’ αυτά τα περιττά χαρακτηριστικά, γιατί ήξερε ότι αυτό που ήσουν πραγματικά ήταν κάτι μοναδικό για εκείνον, κάτι που τον έκανε να αισθάνεται ασφάλεια, χαρούμενα και ευδιάθετα. Ο αληθινός φίλος στα έλεγε όλα έξω από τα δόντια και μπορεί να σε πρόσβαλε, να σε έκανε να στεναχωρηθείς και να νευριάσεις.

Θα πρέπει, όμως, πάντα να θυμάσαι ότι μόνο από έναν αληθινό φίλο θα ακούσεις πραγματικές αλήθειες για τον εαυτό σου και όσο και να μη θέλεις να το παραδεχτείς, οι αλήθειες πονάνε. Ο άνθρωπος αυτός δε σε εκμεταλλεύτηκε ποτέ, ήταν ειλικρινής απέναντί σου και υποστήριζε τα λεγόμενα και τις πράξεις σου. Εσύ είσαι ξεχωριστός για κάποιον και μπορεί να μην το γνωρίζεις, γιατί εκείνος φοβάται να στο πει μήπως τρομάξεις και φύγεις και σε χάσει.

Ο πραγματικός φίλος δεν είναι κάποιος τυχαίος. Αντίθετα, θα σου πει όλα όσα τον προβληματίζουν, θα σου πει ότι είσαι ξεχωριστός για εκείνον και δεν φοβάται να σε χάσει, γιατί σέβεται την προσωπικότητά σου και τις επιλογές σου. Ακόμα κι αν επιλέξεις να φύγεις, επειδή οι αλήθειες του σε πονάνε, αυτός θα είναι εκεί για σένα, γιατί σε σέβεται.

Ο πραγματικός φίλος είναι δίπλα σου ανά πάσα στιγμή και όχι μόνο με φυσική παρουσία και σε βοηθάει αφιλοκερδώς σε κάθε στραβή κίνηση σου, σε συμβουλεύει ποιο δρόμο να επιλέξεις και σε προστατεύει από τα στραβοπατήματα. Αυτούς τους φίλους οφείλουμε να εκτιμάμε.

Photo: Author/Depositphotos

Στέφανος Καράμπαλης

Συγγραφέας Στέφανος Καράμπαλης

Πολιτικός μηχανικός ΤΕ και εκπαιδευτής στο Wing Chun Kung Fu. Η ενασχόληση μου με την αρθρογραφία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, καθώς πάντα με βασάνιζαν σκέψεις, τις οποίες έπρεπε να αποτυπώσω στο γραπτό λόγο. Έχω συμμετάσχει ως έφηβος βουλευτής στη ΙΣΤ’ Σύνοδο, έπειτα από επιλογή της έκθεσής μου. Τα άρθρα μου έχουν κυρίως περιεχόμενο φιλοσοφικό και αυτοβελτίωσης, αλλά δε περιορίζονται μόνο σε αυτά. Αγαπάω τα βιβλία, τα ταξίδια, τη φύση και τη… τοξοβολία! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι σε αυτόν τον κόσμο θα ήταν να υπάρχει περισσότερη αγάπη, σκέψη και ευαισθητοποίηση. Μα, μήπως να ξεκινήσω πρώτα από τον εαυτό μου;

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε