Ο πραγματικός φίλος ήταν εκεί για σένα, όταν τον χρειάστηκες

Ακόμα κι αν πέρασαν χρόνια χωρίς να μιλήσετε, αυτός δεν αμφισβήτησε ποτέ τη φιλία σας και έκανε τα πάντα για να σε βοηθήσει. Ο

Ο πραγματικός φίλος ήταν εκεί για σένα, όταν τον χρειάστηκες

Ακόμα κι αν πέρασαν χρόνια χωρίς να μιλήσετε, αυτός δεν αμφισβήτησε ποτέ τη φιλία σας και έκανε τα πάντα για να σε βοηθήσει. Ο αληθινός φίλος δεν κοίταξε καθόλου αν είσαι πλούσιος ή φτωχός, πόσα κιλά ζυγίζεις, αν είσαι ομοφυλόφιλος ή όχι, αν είσαι μεγάλος ή μικρός, αν είσαι δικηγόρος ή οικοδόμος.

Ο πραγματικός φίλος δεν νοιάστηκε γι’ αυτά τα περιττά χαρακτηριστικά, γιατί ήξερε ότι αυτό που ήσουν πραγματικά ήταν κάτι μοναδικό για εκείνον, κάτι που τον έκανε να αισθάνεται ασφάλεια, χαρούμενα και ευδιάθετα. Ο αληθινός φίλος στα έλεγε όλα έξω από τα δόντια και μπορεί να σε πρόσβαλε, να σε έκανε να στεναχωρηθείς και να νευριάσεις.

Advertisment

Θα πρέπει, όμως, πάντα να θυμάσαι ότι μόνο από έναν αληθινό φίλο θα ακούσεις πραγματικές αλήθειες για τον εαυτό σου και όσο και να μη θέλεις να το παραδεχτείς, οι αλήθειες πονάνε. Ο άνθρωπος αυτός δε σε εκμεταλλεύτηκε ποτέ, ήταν ειλικρινής απέναντί σου και υποστήριζε τα λεγόμενα και τις πράξεις σου. Εσύ είσαι ξεχωριστός για κάποιον και μπορεί να μην το γνωρίζεις, γιατί εκείνος φοβάται να στο πει μήπως τρομάξεις και φύγεις και σε χάσει.

Ο πραγματικός φίλος δεν είναι κάποιος τυχαίος. Αντίθετα, θα σου πει όλα όσα τον προβληματίζουν, θα σου πει ότι είσαι ξεχωριστός για εκείνον και δεν φοβάται να σε χάσει, γιατί σέβεται την προσωπικότητά σου και τις επιλογές σου. Ακόμα κι αν επιλέξεις να φύγεις, επειδή οι αλήθειες του σε πονάνε, αυτός θα είναι εκεί για σένα, γιατί σε σέβεται.

Ο πραγματικός φίλος είναι δίπλα σου ανά πάσα στιγμή και όχι μόνο με φυσική παρουσία και σε βοηθάει αφιλοκερδώς σε κάθε στραβή κίνηση σου, σε συμβουλεύει ποιο δρόμο να επιλέξεις και σε προστατεύει από τα στραβοπατήματα. Αυτούς τους φίλους οφείλουμε να εκτιμάμε.

Advertisment

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση