Όλοι ανεξαρτήτως έχουμε πληγωθεί καθώς και προδοθεί από ανθρώπους που δεν το περιμέναμε. Δώσαμε κομμάτι της ψυχής μας, κάναμε τα πάντα και στο τέλος μείναμε μόνοι, απογοητευμένοι με το μίσος να φωλιάζει στην καρδιά μας. Βασανιζόμαστε σκεπτόμενοι “γιατί σε εμάς”, κατηγορούμε τον εαυτό μας που εμπιστευτήκαμε τον λάθος άνθρωπο και καταλήγουμε να ορκιζόμαστε ότι δεν θα τον συγχωρήσουμε ποτέ.

Η συγχώρεση όμως είναι ένα δώρο που οφείλουμε να κάνουμε στον εαυτό μας, αφού μας βοηθά να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα. Το μίσος, η απέχθεια και οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα, μόνο κακό μπορεί να μας κάνει αφού μας αφήνει δέσμιους σε μια κατάσταση η οποία μας εμποδίζει από το να προχωρήσουμε παρακάτω και να εμπιστευτούμε άλλους ανθρώπους.

Να κάνουμε μια νέα αρχή. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι οι ίδιοι. Το ότι προδοθήκαμε πρέπει να το θεωρήσουμε ως ένα μάθημα ζωής ώστε να ήμαστε στο μέλλον πιο προσεκτικοί και να κάνουμε καλύτερες επιλογές. Για να μπορέσουμε όμως να πράττουμε με αυτόν τον τρόπο, βασική προϋπόθεση είναι να συγχωρήσουμε.

Δεν σου αξίζει να υπάρχει το μίσος ριζωμένο στην ψυχή σου. Χάρισε στον εαυτό σου το δώρο της αγαλλίασης, άφησέ τον να κάνει λάθη, να μάθει από αυτά, να πληγωθεί. Όταν το καταφέρεις αυτό θα νιώσεις πιο σοφός, πιο δυνατός και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Και να θυμάσαι ότι όλες οι λάθος σου επιλογές θα σε οδηγήσουν κάποια στιγμή στις σωστές. Αξίζει λοιπόν να το προσπαθήσεις.

Μαρία Αρφαρά

Συγγραφέας Μαρία Αρφαρά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ρόδο ενώ η καταγωγή μου είναι από την πανέμορφη Σύμη! Σπούδασα Marketing-Management στο American College of Greece (Deree College). Είμαι φανατική βιβλιοφάγος αστυνομικών κυρίως μυθιστορημάτων, αγαπώ τη συγγραφή γιατί με βοηθά να ξεδιπλώνω ευκολοτερα τις σκεψεις και τα συναισθήματά μου. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δυο υπέροχων ζουζουνιών.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε