Άγιος ή Αμαρτωλός; Ποια φωνή ακούτε περισσότερο;

Καθόλη την διάρκεια της ζωής μας, μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ του “καλού” και του “κακού” ακούραστα λαμβάνει χώρα παίζοντας καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις που

Άγιος ή Αμαρτωλός; Ποια φωνή ακούτε περισσότερο;

Καθόλη την διάρκεια της ζωής μας, μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ του “καλού” και του “κακού” ακούραστα λαμβάνει χώρα παίζοντας καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε, στις επιλογές μας, στην στάση που πρόκειται να κρατήσουμε απέναντι σε μια κατάσταση ή στον συνάθρωπό μας. Επιλογές μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας. Οι τελευταίες είναι και εκείνες οι οποίες επί το πλείστον θα καθορίσουν την πορεία και την ποιότητα της ζωής μας. Είναι μια διαμάχη που τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουμε πότε διαδραματίζεται, όμως ακόμα και υποσυνείδητα παίρνουμε την εκάστοτε απόφαση.

«Δεν γίνεται χώρια να είναι και τα καλά και τα κακά, αλλά είναι κάπως ανακατεμένα» – Ευριπίδης

Δεν γίνεται να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο. Όλα έχουν και το αντίθετό τους. Όπως ακριβώς δεν μπορεί να υπάρξει η ημέρα χωρίς την νύχτα έτσι δεν μπορεί να σταθεί το καλό χωρίς το κακό και αντίστροφα. Ο Άγιος δίχως τον Αμαρτωλό. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως πάντα επιλέγει την μία πλευρά ή την άλλη. Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι το ποια πλευρά θα αφήσουμε να μας “κυριεύσει” και να μας καθοδηγεί τις περισσότερες φορές.

Μπορεί μερικές φορές να μην είμαστε και τόσο περήφανοι για τις επιλογές που έχουμε κάνει, όμως και μόνο το γεγονός πως μπήκαμε στην διαδικασία της συγκεκριμένης διαμάχης είναι ένα στοιχείο που μας αποδεικνύει την ύπαρξη της εσωτερικής μας ηθικής. Το κατά πόσο θα καλλιεργηθεί και θα εξελιχθεί είναι στο δικό μας χέρι.

Στο παρακάτω τεστ θα κληθείτε να απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις οι οποίες εξετάζουν τη στάση μας απέναντι σε συγκεκριμένες καταστάσεις, όπου καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση βασισμένοι στην ηθική μας. Είναι μερικές χαρακτηριστικές στιγμές κατά τις οποίες πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στο «καλό» και το «κακό», αλλά και άλλες που η ηθική μας δοκιμάζεται με έναν… όχι και τόσο εμφανή τρόπο. Το αποτέλεσμα θα σας δείξει αν είστε Άγιος, Αμαρτωλός ή απλά… άνθρωπος!

[viralQuiz id=210]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε