Η αστυνομία της Μαδρίτης χαλαρώνει τους σκύλους της με κλασική μουσική (Βίντεο)

Η αστυνομία της Μαδρίτης έχει εγκαταστήσει στα κτήριά της ένα ειδικό σύστημα που παρέχει μουσική θεραπεία στους σκύλους της. Η ιδέα είναι οτι αυτή

Η αστυνομία της Μαδρίτης χαλαρώνει τους σκύλους της με κλασική μουσική (Βίντεο)

Η αστυνομία της Μαδρίτης έχει εγκαταστήσει στα κτήριά της ένα ειδικό σύστημα που παρέχει μουσική θεραπεία στους σκύλους της. Η ιδέα είναι οτι αυτή η καινοτομία θα μειώσει τα επίπεδα του στρες που βιώνουν οι σκύλοι υπηρεσίας.

Η τεχνική εκθέτει τα ζώα σε κλασική μουσική λίγες φορές την ημέρα και έχει ονομαστεί “φαινόμενο Μότσαρτ”. Οι 22 σκύλοι εργάζονται ως ανιχνευτές σε διάφορους ρόλους στην μανδριλένικη αστυνομία. Το τοπικό συμβούλιο της περιοχής, που επιβλέπει την υπηρεσία της αστυνομίας, παρατήρησε οτι οι σκύλοι εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα στρες λόγω του ρόλου τους.

Οι συγκεκριμένοι σκύλοι είναι ειδικευμένοι στον εντοπισμό εκρηκτικών και ναρκωτικών, αλλά και στις αποστολές διάσωσης. Μία μελέτη του 2012, δημοσιευμένη στο Journal of Veterinary Behaviour συμπέρανε οτι η κλασική μουσική μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους σε σκύλους.

Ο επιθεωρητής της μαδριλένικης αστυνομίας, Ραφαέλ ντε λα Γάνδαρα, μιλώντας στην κάμερα του BBC, ανέφερε πως είχε ακούσει γι’ αυτή την έρευνα. Ήθελε οι σκύλοι να είναι χαλαροί, αλλά και έτοιμοι για δράση αν χρειαστεί. Αυτή η τεχνική φαίνεται πολλά υποσχόμενη και σίγουρα ευεργετική για τους μικρούς μας φίλους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε