,

Εκατομμυριούχος ηθοποιός αποφάσισε να δωρίσει όλη του την περιουσία σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

Ο Κινέζος πολυεκατομμυριύχος ηθοποιός Chow Yun-fat μας είναι γνωστός από τις ταινίες «Τίγρης και δράκος» και «Crazy Rich Asians». Στη χώρα του είναι διάσημος

Εκατομμυριούχος ηθοποιός αποφάσισε να δωρίσει όλη του την περιουσία σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

Ο Κινέζος πολυεκατομμυριύχος ηθοποιός Chow Yun-fat μας είναι γνωστός από τις ταινίες «Τίγρης και δράκος» και «Crazy Rich Asians». Στη χώρα του είναι διάσημος για τη συμμετοχή του σε πολυάριθμες ταινίες και αυτό τον καιρό προωθεί την τελευταία του ταινία «Project Gutenberg».

Όμως, δεν είναι σαν τους άλλους εκατομμυριούχους διάσημους αστέρες της έβδομης τέχνης. Εκείνος δεν οδηγεί Lamborghini και Bugatti ούτε κάνει πλούσια πάρτι με γκουρμέ εδέσματα δίπλα σε πισίνες.

Advertisment

Σε μία από τις συνεντεύξεις του στα πλαίσια προώθησης και προβολής της τελευταίας του ταινίας μίλησε για τον λιτό τρόπο ζωής του και για τα όνειρά του. Ανέφερε ότι ζει με περίπου 90 δολάρια το μήνα και ότι σκοπεύει να δωρίσει όλη του την περιουσία σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

«Το όνειρό μου είναι να είμαι ένας ευτυχισμένος και φυσιολογικός άνθρωπος», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Το δυσκολότερο πράγμα στη ζωή δεν είναι πώς να κερδίσεις περισσότερα χρήματα, αλλά πώς να διατηρήσεις έναν γαλήνιο τρόπο σκέψης και να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με απλό και ξέγνοιαστο τρόπο».

Ο 63χρονος ηθοποιός ανέφερε ότι σπάνια αγοράζει καινούρια πράγματα, τρώει από πάγκους τροφίμων και χρησιμοποιεί κυρίως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στην συνέντευξή του επίσης ανέφερε ότι μέχρι πρόσφατα είχε ένα κινητό Nokia 17 χρόνων και αγόρασε καινούριο, όταν εκείνο σταμάτησε να λειτουργεί. «Δεν φορώ ρούχα για τους άλλους. Αρκεί να είμαι άνετος και αυτό μου είναι αρκετό».

Advertisment

Η περιουσία του ηθοποιού υπολογίζεται στα 700 εκατομμύρια δολάρια και καθώς ο 63χρονος ηθοποιός και η γυναίκα του δεν έχουν παιδιά σκοπεύουν να αφήσουν τα χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Μάλιστα, το ζευγάρι ίδρυσε το δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα πριν από πολλά χρόνια.

Μάλιστα, έχει και μια ιδιαίτερη και σπάνια αντίληψη για τα χρήματα που έχει αποκτήσει μέσα από την εργασία του. Χαρακτηριστικά λέει «Τα χρήματα δεν είναι δικά μου. Εγώ απλά τα κρατάω ασφαλή μέχρι να έρθει η ώρα».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση