,

Δύο Έλληνες κατέκτησαν την 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου στα Ιμαλάια

Δύο Έλληνες ορειβάτες, ο Αντώνης Συκάρης και ο Γιώργος Μαρίνος κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα: να κατακτήσουν την 8η υψηλότερη κορυφή του

Δύο Έλληνες κατέκτησαν την 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου στα Ιμαλάια

Δύο Έλληνες ορειβάτες, ο Αντώνης Συκάρης και ο Γιώργος Μαρίνος κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα: να κατακτήσουν την 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Mount Manaslu στα 8.163 μέτρα. Οι δύο ορειβάτες, μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων ορειβατών ξεκίνησαν το οδοιπορικό τους στις αρχές Σεπτεμβρίου και έφτασαν στα Ιμαλάια του Νεπάλ και μετά από οκτώ ημέρες στο camp του βουνού.

Οι καιρικές συνθήκες αποδείχτηκαν αρκετά αντίξοες, κάτι που δυσκόλεψε την πορεία τους και επιβράδυνε την σταθεροποίηση της υγείας τους. Ωστόσο, οι δύο ορειβάτες δεν το έβαλαν κάτω και πιστεύοντας στην εμπειρία και στη θέλησή τους, κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή στις 28 Σεπτεμβρίου στις 6:00 το πρωί.

Advertisment

Μάλιστα, ο Αντώνης Συκάρης μετά από αυτή την κατάκτηση, αποτελεί πλέον τον μόνο Έλληνα που έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή των τριών οκτάρων κορυφών από τις 14 του κόσμου: Everest στα 8.848 μέτρα (1η), Kangchenjunga στα 8.586 μέτρα (3η) και Manaslu στα 8.163 μέτρα (8η).

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νέα Πέραμος Καβάλας: Νεαρό δελφίνι κάνει βόλτες στα ρηχά! (βίντεο)
Το μυστήριο της Κρήτης: Αστρονομικό όργανο ή λατρευτικός χώρος 4.000 χρόνων;
Εσείς «κρατάτε σκορ»; Η καθημερινή συμπεριφορά που υπονομεύει τις σχέσεις μας
Κινηματογράφος: Άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ιστορικό σινεμά «Αίγλη» στο Ζάππειο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση