,

12 έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το φίλτρο του καφέ

Το φίλτρο καφέ είναι ένα απαραίτητο προϊόν στην κουζίνα μας• τουλάχιστον για όσους δεν μπορούν χωρίς καφέ το πρωί. Αλλά η απλή τους μορφή

12 έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το φίλτρο του καφέ

Το φίλτρο καφέ είναι ένα απαραίτητο προϊόν στην κουζίνα μας• τουλάχιστον για όσους δεν μπορούν χωρίς καφέ το πρωί. Αλλά η απλή τους μορφή και η ανθεκτικότητά τους τα κάνει χρήσιμα με πολλούς άλλους τρόπους.

12 έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το φίλτρο καφέ

1. Ανάμεσα από πιάτα

Προστατέψτε τα αγαπημένα σας πιάτα από το να γρατζουνιστούν ή να σπάσουν, όταν τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο. Βάλτε ένα φίλτρο καφέ ανάμεσά τους.

Advertisment

2. Μπολ για σνακ

Αν δεν θέλετε να λερώσετε ακόμα ένα πιάτο ή μπολ για να βάλετε τα σνακ σας όσο βλέπετε την αγαπημένη σας ταινία, προσθέστε σε ένα μεγάλο φίλτρο καφέ τα αγαπημένα σας ποπ κορν, πατατάκια ή κράκερς. Το φίλτρο έχει το ιδανικό μέγεθος και σχήμα για ένα σνακ.

3. Καθαρίστε καθρέφτες και παράθυρα

Καθώς τα φίλτρα καφέ δεν έχουν χνούδι, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για πετσέτα, ώστε να δώσετε την επιθυμητή λάμψη στα παράθυρα και στους καθρέφτες σας.

4. Στον πάτο μιας γλάστρας

Πριν προσθέσετε χώμα στη γλάστρα σας, τοποθετήστε ένα φίλτρο στο κάτω μέρος της. Με αυτό τον τρόπο, το επιπλέον νερό μπορεί να φύγει από τη γλάστρα, αλλά η σκόνη θα μείνει στη θέση της.

Advertisment

5. Στη συναρμολόγηση επίπλων

Προσπαθείτε να συναρμολογήσετε μια ξύλινη ντουλάπα; Τοποθετήστε όλες τις βίδες και τα μικρά εξαρτήματα μέσα σε φίλτρα καφέ ώστε να μην γλιστρήσουν και χαθούν στο πάτωμα.

Διαβάστε επίσης: 16 ασυνήθιστοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα αυγά και τις χάρτινες θήκες τους

6. Ξεσκονίστε την τηλεόρασή σας

Το φίλτρο καφέ είναι κατάλληλο για να παγιδεύει τη σκόνη από τις οθόνες (τόσο από την τηλεόρασή σας, όσο και από το κινητό σας τηλέφωνο).

7. Εναλλακτικό σουρωτήρι

Αν τα διαθέσιμα σουρωτήρια σας είναι πολύ μεγάλα για να κρατήσουν μικρά κομμάτια φαγητού, δοκιμάστε με ένα φίλτρο καφέ (μπορείτε να το προσθέσετε πάνω από το σουρωτήρι).

8. Προστατέψτε το λιωμένο παγωτό

Κάντε μια τρύπα στο κέντρο του φίλτρου καφέ και περάστε το παγωτό ξυλάκι σας ώστε αν λιώσει, να μείνει στο φίλτρο και να μην λερωθείτε.

9. Στεγνώστε τα πιάτα σας

Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο καφέ για να στεγνώσετε τα πιάτα και τα ταψιά σας από το νερό αντί για μια πετσέτα, που μπορεί εύκολα να αφήσει χνούδι.

10. Καλύψτε το πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων

Τοποθετήστε ανοιχτό πάνω από το πιάτο σας ένα φίλτρο καφέ, ώστε να αποφύγετε να πεταχτούν τροφές όσο θα το ζεσταίνετε.

11. Απορροφήστε το επιπλέον λάδι

Οι τηγανητές πατάτες, το μπέικον, το τηγανιτό κρέας απορροφούν λάδι, το οποί ύστερα βγαίνει στο πιάτο μας. Τοποθετήστε από πριν ένα φίλτρο καφέ ώστε να απορροφήσει εκείνο το παραπανίσιο λάδι.

12. Καθαρίστε και γυαλίστε το ανοξείδωτο ατσάλι

Όπως ακριβώς μπορούν να κάνουν τα τζάμια σας να λάμπουν (χωρίς να αφήνουν χνούδι), το ίδιο ισχύει και για τις συσκευές και τα μαγειρικά σας σκεύη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

home-sun
dolce-attica-riviera
Γιατί φιλιόμαστε; Η επιστήμη πίσω από την πιο διαδεδομένη κίνηση των ανθρώπων
ponos-epilogi

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση