,

Η Ινδονησία μετρά τις πληγές της μετά από καταστροφικό σεισμό και τσουνάμι

Τραγωδία χωρίς τέλος για την Ινδονησία που αναφέρει μέχρι στιγμής 1.347 επιβεβαιωμένους νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και ολοκληρωτικές καταστροφές κτηρίων και οικισμών. Ο σεισμός ήταν

Η Ινδονησία μετρά τις πληγές της μετά από καταστροφικό σεισμό και τσουνάμι

Τραγωδία χωρίς τέλος για την Ινδονησία που αναφέρει μέχρι στιγμής 1.347 επιβεβαιωμένους νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και ολοκληρωτικές καταστροφές κτηρίων και οικισμών.

Ο σεισμός ήταν της τάξεως των 7.5 ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στο κεντρικό νησί της περιοχής, το Σουλαούεσι. Στη συνέχεια, ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι που χτύπησε την παράκτια πόλη Palu.

Advertisment

Η αστυνομία προσπαθεί να προστατεύσει τα καταστήματα κατά των ληστών καθώς οι άνθρωποι αναζητούν απεγνωσμένα τροφή, καύσιμα και νερό. Σε ορισμένες περιοχές, τα συνεργεία απεγκλωβισμού δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν μέχρι και σήμερα, τέσσερις μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, κάτι που μειώνει τις ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Σήμερα επίσης έφτασε ανθρωπιστική βοήθεια συνοδευόμενη όμως από στρατιώτες και αστυνομία. Όλοι στην πόλη Palu προσπαθούν σήμερα να βρουν τροφή και άλλα βασικά προϊόντα για τις οικογένειές τους. Καμία υπηρεσία δεν λειτουργεί, το σύστημα υδροδότησης έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, όπως και η ηλεκτροδότηση. Πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί, η βασική γέφυρα της πόλης έχει χτυπηθεί από το σεισμό και το ύψος του νερού και το αεροδρόμιο είναι εν μέρει κλειστό με μεγάλη δυσκολία στις τηλεπικοινωνίες.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

leaderman
spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση