Δεν υπάρχει τοξικότητα. Υπάρχει συνειδητό και μη συνειδητό Φως

Όλα όσα βλέπεις έξω, υπάρχουν μέσα σου. Είναι κομμάτι σου, είναι οι πεποιθήσεις σου, είναι τα πιστεύω σου. Και τι είναι αυτό που βλέπεις;

Δεν υπάρχει τοξικότητα. Υπάρχει μόνο συνειδητό και μη συνειδητό Φως

Όλα όσα βλέπεις έξω, υπάρχουν μέσα σου. Είναι κομμάτι σου, είναι οι πεποιθήσεις σου, είναι τα πιστεύω σου. Και τι είναι αυτό που βλέπεις; Είναι η τοξικότητα, η αρνητικότητα, η ασχήμια, η φτώχεια ή είναι η ομορφιά, η χαρά, η αφθονία, η αγάπη;

Από ποια εσωτερική οπτική παρατηρείς το εξωτερικό γίγνεσθαι; Την ονομάζεις τοξικότητα και πιστεύεις ότι υπάρχουν τοξικοί άνθρωποι. Υπάρχουν πράγματι άνθρωποι που άγονται και φέρονται από τον εγωιστικό τους εαυτό και την προσωπικότητα, έχουν δηλαδή δυσαρμονική συμπεριφορά. Όμως, δεν είναι απαραίτητο να τους κάνεις παρέα, δεν είναι απαραίτητο να εστιάζεσαι σ’ αυτό.

Advertisment

Σε ό,τι εστιάζεσαι, αυτό και πολλαπλασιάζεται. Aν πιστεύεις στην τοξικότητα με όλα τα μη υγιή συναισθήματα, αυτά και προσελκύεις. Όταν εστιάζεσαι στις περιοριστικές σου πεποιθήσεις και σε ανθρώπους που χαρακτηρίζεις τοξικούς, αναπόφευκτα αυτό μαγνητίζεις στη ζωή σου.

Αν πιστεύεις ότι δεν αξίζεις, θα έρθουν οι άνθρωποι και οι καταστάσεις να σου δείξουν και να τονίσουν αυτό ακριβώς, μέσα από αρνητικές συμπεριφορές τους. Αντίστοιχα, αν πιστεύεις ότι αξίζεις τα καλύτερα, τα καλύτερα θα σου δείχνει και ο εξωτερικός σου κόσμος. Όταν εστιάζεσαι στην ευφορία και την ομορφιά της ψυχής σου, σε φωτεινές σκέψεις, θα προσελκύεις ανθρώπους και καταστάσεις που θα σε ανυψώνουν πνευματικά και ψυχικά.

Αλλά ό,τι βλέπεις στους άλλους, είναι και δικό σου γνώρισμα κι εσύ το έχεις. Όπως σκέπτεσαι και φέρεσαι (αρνητικά – θετικά) για σένα τον ίδιο και τον κόσμο, τα ίδια ακριβώς ελκύεις και μαγνητίζεις . Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Καθώς είμαστε όλοι καθρέφτες, το όμοιο, προσελκύει όμοιο.

Advertisment

Όμως δεν υπάρχει τοξικότητα, Υπάρχει Συνειδητό και μη Συνειδητό Φως. Υπάρχουν άνθρωποι συνειδητοί και μη συνειδητοί. Άνθρωποι αφυπνισμένοι και άνθρωποι σε λήθη, παγιωμένοι στον παλιό τους εαυτό. Οι πρώτοι είναι εκείνοι που πέταξαν τις αλυσίδες από το καρμικό τους παρελθόν και ενώθηκαν με τον Ήλιο της Ψυχής τους, αναδυόμενοι και συνειδητοί προχωρούν με το νέο λαμπερό Εαυτό τους.

Είναι και εκείνοι που εξακολουθούν να βιώνουν κάθε μορφή έλλειψης και εγκλωβισμένοι στο φόβο, στο μη Συνειδητό Φως. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να μας επηρεάσει, να μας θυμώσει, να μας απογοητεύσει, παρά μόνο όταν δεν είμαστε σε επίγνωση και διάκριση, τότε βιώνουμε αρνητικές καταστάσεις.

Εν- θυμήσου ότι όλοι είμαστε ενωμένοι, είμαστε ένα ως ψυχές ανεξάρτητα από τα βιολογικά κουστούμια που φοράμε. Από τη άλλη, χρειάζεται ο κάθε νους, να γίνει συνειδητός νους. Προσέξτε πώς μιλάτε, πώς σκέφτεστε, πώς φέρεστε. Η λέξη τοξικότητα δηλώνει δηλητήριο, λέγοντας (τοξικά συναισθήματα, τοξικές σχέσεις κτλ.) υποσυνείδητα δηλητηριάζουμε την ύπαρξή μας, τα κύτταρά μας. Δηλαδή δηλώνουμε ότι πιστεύουμε, ότι υπάρχει η τοξικότητα και μας αρρωσταίνει.

Οι σκέψεις μας και τα λόγια μας έχουν μεγάλη δύναμη και επηρεάζουν το νου μας. Καθώς όλα είναι ενέργεια, οι σκέψεις μαζί με την έκφραση των σκέψεών μας που είναι ο λόγος μας, έχουν ενέργεια και δόνηση (θετική ή αρνητική) ανάλογα την ποιότητά τους. Κάντε τώρα φραγή εισερχόμενων αρνητικών σκέψεων και λέξεων.

Ο Dr Wayne Dyer χαρακτηριστικά είπε: “εμείς οι ίδιοι κινούμε τα νήματα της ζωής μας και αν αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, τα πράγματα που βλέπεις θα αλλάξουν”. Ο μόνος δρόμος για την απαλλαγή του παλιού εαυτού είναι ένας. Ένας, ουσιαστικός αλλά και μονόδρομος.

Είναι μονόδρομος να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, γιατί η αγάπη του εαυτού μας και για τους άλλους προϋποθέτει αγνό νου, ειρηνικές σκέψεις και όμορφα λόγια, έτσι ώστε να αναδυθεί η καθαρότητα της ψυχής. Να ξαναθυμηθούμε αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Ότι είμαστε ένα με τον συμπαντικό Νου, ένα με την αέναη Αγάπη.

Αυτό είναι το μέλημά μας και η υποχρέωση απέναντι σε εμάς, διότι μέσα από τον κρουνό της αγάπης αναπτύσσεσαι και αναγεννιέται η ψυχή του ανθρώπου. Να θυμάστε, όσο αυξάνετε τη συνειδητότητά σας και έρχεστε πιο κοντά στο Φως της αλήθειας σας μέσω των υψηλών δονήσεων, σκέψεων, συναισθημάτων και πράξεων, τόσο θα προσελκύετε όμοιο-κραδασμικές καταστάσεις.

Ο Αϊνστάιν κάποτε είχε πει ότι πρέπει να αποφασίσουμε αν ζούμε σ ένα φιλικό ή εχθρικό σύμπαν. Ζούμε σ’ ένα σύμπαν που κυριαρχεί η τοξικότητα και η εχθρότητα ή σ’ ένα κόσμο γεμάτο υγεία, ομορφιά, ευημερία και αγάπη; Με όποιον τρόπο ερμηνεύει τον κόσμο κάποιος, τότε δημιουργεί και βιώνει την ανάλογη πραγματικότητα.

Επιλέξτε τι θέλετε να ζείτε και πάρτε συνειδητά την απόφαση. Τα πάντα είναι ενέργεια. Όπως πάνω, έτσι και κάτω. Όπως μέσα, έτσι κι έξω. Να είστε ευλογημένοι.

Βίκυ Τσίγγα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση