8 λόγοι για να μάθουμε ισπανικά εδώ και τώρα!

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στη χώρα μας που δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι τα Ισπανικά είναι πλέον ξεκάθαρα και πέρα από κάθε αμφιβολία η δεύτερη

8 λόγοι για να μάθουμε ισπανικά εδώ και τώρα!

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στη χώρα μας που δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι τα Ισπανικά είναι πλέον ξεκάθαρα και πέρα από κάθε αμφιβολία η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσα του κόσμου. Η γνώση των Ισπανικών προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα και διευρύνει τους ορίζοντές μας επαγγελματικά και προσωπικά.

8 λόγοι για να μάθει κάποιος Ισπανικά εδώ και τώρα

1. Είναι μία από τις πιο ευρέως ομιλούμενες γλώσσες παγκοσμίως

Η ισπανική γλώσσα είναι η μητρική γλώσσα περισσότερων από τετρακοσίων εκατομμυρίων ανθρώπων και μιλιέται εγγενώς σε περισσότερες από είκοσι χώρες, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών της Κεντρικής Αμερικής και σχεδόν όλων των χωρών της Νότιας Αμερικής.

Advertisment

2. Βελτιώνετε τις επαγγελματικές προοπτικές σας

Η ισπανική γλώσσα έχει ιδιαίτερη αξία στον επιχειρηματικό κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πολυεθνικές εταιρείες επιδιώκουν να προσλάβουν άτομα που γνωρίζουν Ισπανικά. Οι ισπανόφωνοι έχουν εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης σε όλες τις χώρες του κόσμου.

3. Μπορείτε να απολαύσετε τα ταξίδια σας στις ισπανόφωνες χώρες

Αν μάθετε άψογα Ισπανικά, μπορείτε να ταξιδέψετε στην Ισπανία, την Κούβα, το Μεξικό ή την Αργεντινή, δηλαδή σε τέσσερις από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Σε αυτές τις χώρες, μπορείτε να συνομιλήσετε με τους ανθρώπους που ζουν εκεί και που δε μιλούν αγγλικά.

4. Μπορείτε να καταλάβετε και να απολαύσετε τραγούδια στα Ισπανικά

Η ισπανική και κουβανέζικη μουσική είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη στον κόσμο. Εάν γνωρίζετε Ισπανικά, μπορείτε να καταλάβετε τους στίχους των τραγουδιών της Shakira ή του Enrique Iglesia ή, αν έχετε πιο ιδιαίτερο γούστο, των σαγηνευτικών τραγουδοποιών Federico Aubele και Natalia Clavier από την Αργεντινή και στη συνέχεια μπορείτε επίσης να τραγουδήσετε αυτά τα τραγούδια.

Advertisment

5. Μπορείτε να διαβάσετε Ισπανόφωνη λογοτεχνία στο πρωτότυπο

Η καλύτερη λογοτεχνία της εποχής μας είναι γραμμένη στα ισπανικά. Διάσημοι συγγραφείς όπως ο Gabriel García Márquez, ο κορυφαίος συγγραφέας του εικοστού αιώνα και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ, η Isabel Allende και ο Federico Garcia Lorca γράφουν στα Iσπανικά. Έτσι μπορείτε να διαβάσετε τα βιβλία τους στο πρωτότυπο και να εκτιμήσετε τη μαγεία της ισπανόφωνης λογοτεχνίας.

6. Τα Ισπανικά είναι η γλώσσα πολλών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών

Ο ισπανικός κινηματογράφος μας έχει προσφέρει μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες των τελευταίων τριάντα ετών. Ο σκηνοθέτης Pedro Almodovar και οι ηθοποιοί Antonio Banderas, Javier Bardem και Penelope Cruz είναι Ισπανοί. Παρόλο που οι ταινίες τους είναι διαθέσιμες με αγγλικούς υπότιτλους, η παρακολούθηση αυτών των ταινιών στη γλώσσα τους είναι ο καλύτερος τρόπος για να τις απολαύσετε. Έτσι, η εκμάθηση Ισπανικών θα ανοίξει τις πόρτες σε ένα νέο φάσμα ψυχαγωγίας.

7. Η ισπανική γλώσσα είναι η δεύτερη πιο ευρέως ομιλούμενη στις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λατινοαμερικανός πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών θα φτάσει τους εκατόν τριάντα εκατομμύρια ανθρώπους το έτος 2060 και η αύξηση αυτή θα ενισχύσει την παγκόσμια σημασία των ισπανικών.

8. Μπορείτε να τα μάθετε πολύ εύκολα

Δεδομένου ότι έχουν πολλές λέξεις που προέρχονται από τα Λατινικά, δεν χρειάζεται να μάθετε ένα νέο αλφάβητο. Επιπλέον, οι ισπανικές λέξεις γράφονται, όπως τις ακούμε, οπότε δεν χάνετε χρόνο εκμάθησης περίπλοκων κανόνων ορθογραφίας. Με έναν καλό δάσκαλο μπορείτε να μάθετε Ισπανικά σε τρία ή τέσσερα χρόνια μόνο, ενώ χρειάζεστε οκτώ χρόνια για να μάθετε αγγλικά και δώδεκα χρόνια για να μάθετε κινέζικα.

Δημήτρης Μπογιατζής – Νίκη Ορφανουδάκη


Μάθε τη γλώσσα του πάθους στο Harmony and Creativity στην Αθήνα  Μάθε περισσότερα εδώ 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση