Ψυχολογικό τεστ: Πόσο άγχος μας προκαλούν οι κοινωνικές συναναστροφές;

Οι άνθρωποι γεννιούνται μέσα σε κοινωνικές ομάδες και ζούν ως μέρος τους σε ολόκληρη τη ζωή τους. Ως ανθρώπινα όντα, ονειρευόμαστε, μαθαίνουμε, μεγαλώνουμε και εργαζόμαστε

Ψυχολογικό τεστ: Πόσο άγχος μας προκαλούν οι κοινωνικές συναναστροφές;

Οι άνθρωποι γεννιούνται μέσα σε κοινωνικές ομάδες και ζούν ως μέρος τους σε ολόκληρη τη ζωή τους. Ως ανθρώπινα όντα, ονειρευόμαστε, μαθαίνουμε, μεγαλώνουμε και εργαζόμαστε ως μέρος της κοινωνίας. Η κοινωνία μέσα στην οποία γεννιόμαστε και οι κοινωνίες μέσα στις οποίες πλοηγούμαστε στη ζωή μας, είναι που διαμορφώνουν την προσωπική μας ταυτότητα.

Και για την ακρίβεια, νιώθουμε τόσο πολύ την ανάγκη να επικοινωνούμε μεταξύ μας, που έχουμε αναπτύξει μια πληθώρα εργαλείων, για να μας βοηθήσουν να το πετύχουμε, από τον τηλέγραφο, το χαρτί μέχρι το τηλέφωνο και το διαδίκτυο. Ακόμα και οι πιο εσωστρεφείς από εμάς λαχταράμε για λίγη κοινωνική επαφή, ακόμα κι αν είναι ιδιαίτερης μορφής. Τι γίνεται όμως όταν κάποιο άτομο εμφανίζει έντονη δυσκολία στην αλληλεπίδρασή του με τους άλλους;

Advertisment

Η ντροπαλή συμπεριφορά επιδρά διαφορετικά στην κοινωνική ζωή των ανδρών και των γυναικών. Οι ντροπαλές γυναίκες είχαν τις ίδιες κοινωνικές σχέσεις και έβγαιναν τα ίδια ραντεβού με τις μη ντροπαλές. Αντιθέτως, οι ντροπαλοί άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα σε αυτό τον τομέα• βγαίνουν σημαντικά λιγότερα ραντεβού από τους μη ντροπαλούς άνδρες και δυσκολεύονται να κάνουν νέες γνωριμίες. Αυτή η διαφορά οφείλεται στις ακόμα κάπως κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες, οι οποίες δηλώνουν πως οι γυναίκες είναι πιο «παθητικές» και οι άνδρες είναι εκείνοι που κάνουν το πρώτο βήμα σε μια γνωριμία. Έτσι, οι γυναίκες επηρεάζονται λιγότερο από τις κοινωνικές τους ανασφάλειες.

Το συγκεκριμένο τεστ προέρχεται από μελέτη των ψυχολόγων Carol Glass, Thomas Merluzzi, Joan Biever και Kathryn Larson, σχετικά με την κοινωνική αλληλεπίδραση και πώς αυτή επηρεάζει τη συμπεριφορά και τις επιλογές μας. Θα κληθείτε να απαντήσετε στις δηλώσεις που σας δίνονται, αναλόγως με το πόσο σας εκφράζει η εκάστοτε δήλωση. Οι απαντήσεις έχουν μια κλίμακα από το 1 έως το 5 και ακολουθούν την παρακάτω σειρά:

1 = Ποτέ, 2= Σπάνια, 3= Μερικές φορές, 4= Συχνά, 5= Πάντα

Advertisment

[viralQuiz id=215]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση