Τεστ Κοινωνικής Νοημοσύνης: Πώς βλέπουν οι άλλοι τη συμπεριφορά σας;

Κοινωνική Νοημοσύνη είναι ο τρόπος που φερόμαστε στους γύρω μας. Το πώς διαμορφώνεται η συμπεριφορά μας όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε κόσμο και καλούμαστε να

Τεστ Κοινωνικής Νοημοσύνης: Πώς βλέπουν οι άλλοι τη συμπεριφορά σας;

Κοινωνική Νοημοσύνη είναι ο τρόπος που φερόμαστε στους γύρω μας. Το πώς διαμορφώνεται η συμπεριφορά μας όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε κόσμο και καλούμαστε να διαχειριστούμε ορισμένες καταστάσεις. Με λίγα λόγια, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αφορά το πόσο ευγενικοί είμαστε στην αλληλεπίδρασή μας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, η ιδέα του να είσαι ευγενικός ήταν προαπαιτούμενο για ένα καλό και πολιτισμένο άτομο. Παρόλο που δεν την απορρίπτουμε ανοιχτά, η ευγένεια δεν είναι κάτι το οποίο ενστικτωδώς θα εκτιμήσουμε σε κάποιον. Κάποιες φορές παρεξηγείται ως βαθμίδα ανειλικρίνειας και καθωσπρεπισμού. Ένα ευγενικό άτομο μπορεί να κριθεί ως ψεύτικο και κατά κάποιο τρόπο καταπιεστικό.

Υπάρχει ένα ιστορικό πλαίσιο ως προς την αμφισβήτηση της ευγένειας. Προς τα τέλη του 18ου αιώνα, τα ρομαντικά ιδεώδη αναδύθηκαν υποκινούμενα κατά μεγάλο μέρος από τον Ελβετό φιλόσοφο Jean-Jacques Rousseau ο οποίος επαναπροσδιόρισε την ευγένεια ως δείγμα δουλοπρέπειας και εξαπάτησης.

Αυτό που είχε σημασία για τον Rousseau ήταν να μη κρύβεις ή να χαλιναγωγείς τα συναισθήματά και τις σκέψεις σου αλλά να παραμένεις κάθε φορά πιστός ως προς αυτά. Τα γραπτά του Rousseau μας κληροδότησαν νέες ιδέες και συμπεριφορές. Το πρεστίζ της ευγένειας του αριστοκράτη αντικαταστάθηκε με την ευθύτητα του χωρικού και ενισχύθηκε ακόμη πιο πολύ με την ανάπτυξη της αμερικανικής κουλτούρας που την υιοθέτησε ως ύψιστη αρετή.

Η αμερικανική κουλτούρα επηρέασε παγκοσμίως τον τελευταίο ενάμιση αιώνα τον πλανήτη και έτσι η ευγένεια παραγκωνίστηκε από την ευθύτητα. Αυτό που πραγματικά διαχωρίζει την ευθύτητα από την ευγένεια δεν είναι η γνώση του savoir vivre αλλά μια σειρά ιδεών ως προς την ανθρώπινη φύση. Τα ευγενικά άτομα συμπεριφέρονται διαφορετικά γιατί βλέπουν τον κόσμο με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Οι ευγενικοί άνθρωποι έχουν ζήσει τη ζωή τους με όλες τις πτυχές της. Γνωρίζουν κάθε αρνητικό συναίσθημα και επιθυμούν κάθε θετικό συναίσθημα. Έχουν καταφέρει να μετατρέψουν την θλίψη σε χαρά, την απογοήτευση σε εμπειρία, την αποτυχία σε μάθημα ζωής. Από αυτές τις καταστάσεις βγήκαν πιο δυνατοί και ανθεκτικοί. Δεν γεννήθηκαν έτσι αλλά διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας τους από τις εμπειρίες αυτές.

Στο παρακάτω τεστ θα κληθείτε να απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα καθημερινών συμπεριφορών, μέσα από τις οποίες μπορούν να βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την προσωπικότητα ενός ατόμου. Το τεστ δεν έχει επιστημονική βάση και δεν βασίζεται σε κάποια επίσημη ψυχολογική προσέγγιση. Παρόλα αυτά, είναι σχεδιασμένο με πολύ προσοχή και άριστη συνάφεια των ερωτήσεων με τις απαντήσεις και τελικά με το αποτέλεσμα που θα σας βγάλει.

[viralQuiz id=209]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε