Βεργίνα: Το παλάτι και ο τύμβος του Βασιλιά Φιλίππου από ψηλά (Βίντεο)

Η Βεργίνα είναι μια κωμόπολη στη Μακεδονία, στο Νομό Ημαθίας. Βρίσκεται κοντά στη θέση των αρχαίων Αιγών, που ήταν η πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας.

Βεργίνα: Το παλάτι και ο τύμβος του Βασιλιά Φιλίππου από ψηλά (Βίντεο)

Η Βεργίνα είναι μια κωμόπολη στη Μακεδονία, στο Νομό Ημαθίας. Βρίσκεται κοντά στη θέση των αρχαίων Αιγών, που ήταν η πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας. Το 1977 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με τον αρχαιολόγο Μανόλη Ανδρόνικο και τους συναδέλφους του, ανακάλυψαν τους τόπους ταφής των Μακεδόνων βασιλέων ανάμεσα σε άλλους τάφους, αλλά και ένα ταφικό μνημείο, που σύμφωνα με τον αρχαιολόγο ανήκει στον βασιλιά Φίλιππο τον Β, τον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου.

Εκτός από τους βασιλικούς τάφους, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, υπάρχουν επίσης το Αρχαίο θέατρο, το Ιερό της Εύκλειας και τα Ανάκτορα. Σε εκείνο το σημείο υπάρχει σήμερα ένα μουσείο με τα ευρήματα, ακριβώς δίπλα στους τάφους. Το μουσείο περιέχει πολλά εκθέματα, αλλά το σημαντικότερο θεωρείται η χρυσή λάρνακα με το μακεδονικό αστέρι που περιείχε τα οστά του βασιλιά Φιλίππου, αλλά και το χρυσό στεφάνι που φορούσε ο νεκρός.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση