,

Ελληνίδα ερευνήτρια τιμήθηκε με το Βραβείο Παπανικολάου για την έρευνά της στο μεταστατικό καρκίνο του προστάτη

Στην κλινική ερευνήτρια από το νοσοκομείο του St Bartholomew’s στο Λονδίνο, Μύρια Γαλάζη, απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Παπανικολάου 2018, που διοργανώνει κάθε χρόνο η

Ελληνίδα ερευνήτρια τιμήθηκε με το Βραβείο Παπανικολάου για την έρευνά της στο μεταστατικό καρκίνο του προστάτη

Στην κλινική ερευνήτρια από το νοσοκομείο του St Bartholomew’s στο Λονδίνο, Μύρια Γαλάζη, απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Παπανικολάου 2018, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, για την έρευνά της γύρω από τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου και οι τέσσερις υποψήφιοι επιστήμονες παρουσίασαν τις ερευνητικές τους εργασίες στο κοινό και στη συνέχεια ο νικητής επελέγη από ειδική επιστημονική επιτροπή. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν επιστήμονες με ερευνητικές εργασίες στους τομείς της ιατρικής, οδοντιατρικής, βιοϊατρικής και φαρμακολογίας.

Advertisment

Ο διαγωνισμός απευθύνεται κυρίως σε νέους Έλληνες ερευνητές που ζουν και εργάζονται στη Μ.Βρετανία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Μίλτο Κροκίδη: «Το βραβείο Παπανικολάου είναι μια ιστορική και καθιερωμένη εκδήλωση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου προς τιμήν του διακεκριμένου Έλληνα επιστήμονα Γεώργιου Παπανικολάου. Φέτος είχαμε έναν σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων με εξαιρετικές εργασίες. Ο διαγωνισμός επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα της έρευνας που εκτελείται από τους Έλληνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και χαιρόμαστε για το γεγονός ότι η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η πλατφόρμα όπου παρουσιάζεται η σημαντική αυτή προσφορά»

Η έρευνα της Μύριας Γαλάζη αφορά στην κατανόηση των λόγων που οδηγούν στην ανθεκτικότητα στις θεραπείες ορισμένων περιπτώσεων μεταστατικού καρκίνου του προστάτη και στην καλύτερη μέθοδο αντιμετώπισης του φαινομένου. Η βραβευμένη ερευνήτρια θα μπορέσει να παρουσιάσει την εργασία της σε πανεπιστήμιο της Κίνας, ώστε να γνωστοποιηθεί το έργο της και στον υπόλοιπο ακαδημαϊκό και επιστημονικό κόσμο.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση