,

Η γυναίκα που κουβαλά καθημερινά τον σύζυγό της στις πλάτες της και συγκινεί με την αγάπη της

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία μίας 32χρονης γυναίκας από την Αίγυπτο, η οποία σε καθημερινή βάση κουβαλάει στα χέρια και στους ώμους

Η γυναίκα που κουβαλά καθημερινά τον σύζυγό της στις πλάτες της και συγκινεί με την αγάπη της

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία μίας 32χρονης γυναίκας από την Αίγυπτο, η οποία σε καθημερινή βάση κουβαλάει στα χέρια και στους ώμους της τον ανήμπορο σύζυγό της, ο οποίος χρειάζεται αιμοκάθαρση κάθε δύο ημέρες.

Η Heba Alsayed κατάφερε να συγκινήσει όλο τον κόσμο, όταν κάμερα γνωστού αραβικού δημοσιογραφικού δικτύου την κατέγραψε να κουβαλά στην πλάτη της τον ανήμπορο σύζυγό της, ώστε να καταφέρει να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο για την απαραίτητη διαδικασία αιμοκάθαρσης.

Advertisment

Ο 45χρονος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας (ηπατίτιδα C, νεφρική ανεπάρκεια κι οστεοπόρωση), ενώ αδυνατεί να κινήσει τα πόδια του και το αριστερό του χέρι. Καθώς η οικογένεια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει αναπηρικό αμαξίδιο, η Heba κάνει τις διαδρομές με τον σύζυγό της, αφού οι επισκέψεις στο νοσοκομείο ειναι απαραίτητες για την επιβίωσή του.

Μάλιστα, το ζευγάρι έχει και δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία μπορεί μόνο εκείνη να φροντίσει. Ο σύζυγός της, Khalid, εργαζόταν ως οικοδόμος όταν ξαφνικά νόσησε και αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι. Δυστυχώς όμως, τα πράγματα επιδεινώθηκαν, καθώς νόσησε και απο ηπατίτιδα, με αποτέλεσμα να πληγεί η νεφρική του λειτουργία και να χρειάζεται συνεχώς αιμοκάθαρση.

Το ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού καναλιού ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και κυρίως μέσω των social media και συγκίνησε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου. Μάλιστα, πολλοί θέλησαν να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια, αφού αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Advertisment

Τα μόνα έσοδα της οικογένειας περιορίζονται στην πενιχρή αναπηρική σύνταξη που δίνει το κράτος στον ανάπηρο πια σύζυγο, Khalid, και στα ελάχιστα χρήματα που καταφέρνει να κερδίζει η ίδια η Heba, συλλεγοντας σκούπίδια και ανακυκλώνοντάς τα.

Η ίδια, παρά τις δυσκολίες, φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίζει να συμπαραστέκεται στο σύζυγό της και θεωρεί ότι αυτή είναι η σωστότερη απόφαση που θα μπορούσε να πάρει δεδομένων των καταστάσεων. Το συγκινητικό είναι πως ακόμα κι αν κουβαλά τον σύζυγό της στις πλάτες της, δεν νιώθει, όπως εκείνη δηλώνει, κανένα βάρος.

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
NASA: Η αποστολή με ονόματα, ποίηση και έργα τέχνης που θα εκτοξευθεί στο φεγγάρι του Δία
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση