Προτιμώ να είμαι single παρά με κάποιον που δεν μου αξίζει

Όταν σας θεωρούν δεδομένους άνθρωποι που υποτίθεται ότι σας αγαπούν περισσότερο, όταν σας μεταχειρίζονται σαν μια επιλογή, άνθρωποι που υποτίθεται ότι ήσασταν η προτεραιότητά

Προτιμώ να είμαι single παρά με κάποιον που δεν μου αξίζει

Όταν σας θεωρούν δεδομένους άνθρωποι που υποτίθεται ότι σας αγαπούν περισσότερο, όταν σας μεταχειρίζονται σαν μια επιλογή, άνθρωποι που υποτίθεται ότι ήσασταν η προτεραιότητά τους, όταν δίνετε όλο τον εαυτό σας σε κάποιον και εκείνος δεν νοιάζεται γι’ αυτό, τότε κι εσείς, θα δείτε τη ζωή με τον τρόπο που τη βλέπω εγώ.

Όταν τα περάσετε όλα αυτά, θα μπορέσετε να καταλάβετε ότι η single ζωή δεν είναι καθόλου τρομακτική. Δεν είναι μια τραγωδία και σίγουρα δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Advertisment

Ναι, μπορεί να είναι λίγο μοναχικά και αυτός είναι ο λόγος που τόσοι άνθρωποι τρομοκρατούνται στην ιδέα να μείνουν μόνοι. Και πιστεύουν πως είναι πάντα καλύτερα να βρίσκονται σε σχέση. Είναι καλύτερα όταν μοιραζόμαστε τόσο τις χαρούμενες, όσο και τις δυστυχισμένες στιγμές με κάποιον. Είναι καλύτερα όταν επιστρέφουμε σπίτι και κάποιος μας λέει ότι του λείψαμε όλη τη μέρα. Είναι καλύτερα να έχουμε όλα αυτά από το να είμαστε single.

Τι συμβαίνει όμως αν ο άνθρωπος με τον οποίο είστε έχει «πιο σημαντικά» πράγματα να κάνει από το να περνά χρόνο μαζί σας; Τι συμβαίνει αν ο/η σύντροφός σας δεν ενδιαφέρεται να σας μάθει πραγματικά και σας μεταχειρίζεται σαν να μην αξίζετε; Τι συμβαίνει αν το «τέλειο ταίρι» σας είναι τέλειο μόνο στο να σας κάνει να νιώθετε αδύναμοι και όταν, αντί να σας προσφέρει αγάπη, σας κάνει να εκλιπαρείτε για την προσοχή του/της;

Όταν γνωρίσετε πώς είναι όλα αυτά, θα καταλάβετε πως η single ζωή είναι μια πολύ καλή επιλογή. Θα συνειδητοποιήσετε ότι το να είστε single σας επιτρέπει να δείτε την πραγματική σας αξία και να είστε κύριοι της δικής σας ζωής.

Advertisment

Θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι η single ζωή που πρέπει να σας τρομάζει, αλλά κάποιος που δεν του αξίζετε. Και αυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο. Φοβάμαι να δώσω την καρδιά μου σε κάποιον που δεν θα γνωρίζει τι να κάνει με αυτή. Φοβάμαι να αφιερώσω το χρόνο και την ενέργειά μου σε κάποιον που δεν αξίζει την προσοχή μου. Φοβάμαι να παλέψω για κάποιον που δεν φοβάται καθόλου να με χάσει. Αλλά το πιο σημαντικό, φοβάμαι μην αγαπήσω κάποιον που θα με καταστρέψει.

Δεν θέλω να ερωτευθώ κάποιον που θα βάζει καθημερινά τη γοητευτική, καλοσυνάτη μάσκα του, για να κρύψει τα αληθινά του χρώματα και να με κάνει να πιστέψω ότι είναι καλός και άξιος της εμπιστοσύνης μου. Γι’ αυτό και προτιμώ να μένω single από το να αφοσιωθώ σε κάποιον που δεν του αξίζω.

Μόνο όταν επιλέξεις να μείνεις single, μόνο όταν αρνηθείς να επιτρέψεις σε κάποιον άλλο να καθορίσει την αξία σου, τότε μόνο θα νιώσεις πραγματικά καλά με τον εαυτό σου. Η single ζωή είναι και για εκείνους που ακόμα προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους. Για εκείνους που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι θέλουν από τη ζωή και πού πηγαίνουν. Και για να είμαι ειλικρινής, είμαι ένας από αυτούς.

Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο. Χρόνο για να αναλογιστώ πάνω στα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα όνειρά μου. Χρειάζομαι χρόνο για να εξερευνήσω τα βαθύτερα σημεία της ψυχής μου και να αντιμετωπίσω τις βαθύτερες ανασφάλειες και τους φόβους μου.

Η single ζωή είναι επίσης για εκείνους που χρειάζονται χρόνο να επουλώσουν τις πληγές τους. Για εκείνους που έχουν ραγίσει οι καρδιές τους και έχουν καταρριφθεί οι ελπίδες τους. Για ανθρώπους σαν εμένα. Και γι’ αυτό επιλέγω να μείνω single. Επιλέγω να θεραπεύσω μόνη μου την ψυχή μου. Επιλέγω να δώσω χρόνο στον εαυτό μου, για να μάθω πώς να αγαπώ και να ονειρεύομαι ξανά.

Η single ζωή είναι για όσους έχουν κουραστεί να εμπιστεύονται και να προσφέρουν την καρδιά τους σε χειριστικούς, εγωιστές ανθρώπους. Και κουράστηκα να δίνω τον εαυτό μου σε τέτοιους ανθρώπους. Κουράστηκα να ψάχνω την καλοσύνη στους άλλους και να ελπίζω ότι θα τους αλλάξω.

Επειδή δεν μπορείτε να κάνετε κάποιον να σας αγαπήσει, αν ο μόνος άνθρωπος που αγαπούν είναι ο εαυτός τους. Δεν μπορείτε να κάνετε κάποιον να σας φερθεί με καλοσύνη και ενσυναίσθηση, αν δεν έχει καρδιά.

Η single ζωή είναι για όσους γνωρίζουν την αξία τους και το τι αξίζουν. Για εκείνους που επιλέγουν να περιμένουν τον άνθρωπο που θα αναγνωρίσει την αξία τους. Η single ζωή είναι για όσους δεν θέλουν να συμβιβαστούν με λιγότερα πράγματα απ’ όσα αξίζουν.

Προτιμώ να περνάω χρόνο μόνη μου από το να είμαι με κάποιον που δεν θα μου επιτρέπει να είμαι ο εαυτός μου. Κάποιον που θα θέλει να με πλάσει σε κάτι που απλά χρειάζεται. Κάποιον που θα θέλει να ξεχάσω τα δικά μου συναισθήματα, επιθυμίες και ανάγκες, ώστε να θέσω εκείνον ως προτεραιότητα. Επιλέγω να είμαι μόνη, όχι επειδή πιστεύω ότι είμαι τόσο ξεχωριστή ή το δυνατότερο άτομο στον κόσμο, αλλά επειδή γνωρίζω πώς αξίζω να με μεταχειρίζονται.

Riley Cooper

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση