, ,

Robin Sharma: Για μια υπέροχη ζωή, μέρος 2ο

Όταν πριν ενάμισι περίπου χρόνο, κυκλοφόρησε το βιβλίο του Robin Sharma “Για μια υπέροχη ζωή Νο1” από τις εκδόσεις Διόπτρα, το πήρα στα χέρια

Robin Sharma: Για μια υπέροχη ζωή, μέρος 2ο

Όταν πριν ενάμισι περίπου χρόνο, κυκλοφόρησε το βιβλίο του Robin Sharma “Για μια υπέροχη ζωή Νο1” από τις εκδόσεις Διόπτρα, το πήρα στα χέρια μου, το άνοιξα και το ξανάκλεισα όταν είχε πλέον τελειώσει. Έκτοτε, το έχω διαβάσει περισσότερες από 5 φορές! Για μένα, όπως και για πολλούς άλλους ανθρώπους, ο Sharma είναι ένας γκουρού της ηγεσίας και της αυτοβοήθειας κι ας μην αποδέχεται ο ίδιος, αυτό τον τιμητικό τίτλο.

“Ενώ υπέγραφα βιβλία σε ένα βιβλιοπωλείο στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας”, λέει ο Sharma, “ένας άντρας με άκουσε να λέω ότι δεν είμαι γκουρού. Με πλησίασε και μου είπε: Γιατί δεν σας αρέσει να σας αποκαλούν γκουρού; Στα σανσκριτικά, “γκου” σημαίνει “σκοτάδι” και “ρου” σημαίνει “διαλύω”. Έτσι, η λέξη “γκουρού” σημαίνει “αυτός που διαλύει το σκοτάδι και φέρνει περισσότερο φως”. Για μένα, αυτό ακριβώς είναι που κάνει ο Sharma.

Advertisment

Με την απλότητα και την αμεσότητα που τον διακρίνει, στο βιβλίο του “Για μια υπέροχη ζωή Νο1” , ο “γκουρού” μετέφερε στους αναγνώστες του όλες εκείνες τις πολύτιμες πληροφορίες, γνώσεις και τεχνικές, προκειμένου να τους βοηθήσει, να αποκτήσουν τη ζωή που ονειρεύονταν, απελευθερώνοντας τις δυνατότητες που θα ξυπνούσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Και αυτό, ήταν μόνο η αρχή. Πριν λίγες μέρες, οι εκδόσεις Διόπτρα, παρουσίασαν το βιβλίο του “Για μια υπέροχη ζωή Νο2” προς μεγάλη χαρά όλων μας, που αγαπάμε τον Sharma. Και όπως ήταν φυσικό, το άνοιξα και το ξανάκλεισα, μόνο όταν τελείωσε. Και έπεται, η γνωστή συνέχεια. Αν αναρωτιέστε για το αν αυτό το βιβλίο έχει γραφτεί και για εσάς, θα σας πω ότι υπάρχουν 5 ερωτήσεις, στις οποίες θα ήταν καλό να απαντήσετε, προκειμένου να το διαπιστώσετε:

1) Έχετε κουραστεί να ζείτε με φόβο και ανασφάλεια, παραβλέποντας τις επιθυμίες σας;

Advertisment

2) Θέλετε να μάθετε να ξεπερνάτε τις δύσκολες στιγμές με θάρρος και αντοχή;

3) Αισθάνεστε ότι αξίζετε κάτι καλύτερο;

4) Είστε έτοιμοι να γίνετε επιτυχημένοι, αποτελεσματικοί και ευτυχισμένοι στη δουλειά και τη ζωή σας σε βαθμό που δεν είχατε ποτέ πριν ονειρευτεί;

5) Θέλετε να μάθετε πώς να αντλείτε έμπνευση, πάθος και ενθουσιασμό στη ζωή;

Robin Sharma: Για μια υπέροχη ζωή, μέρος 2ο

Αν οι περισσότερες απαντήσεις σας είναι ΝΑΙ, τότε, χωρίς καθυστέρηση, φροντίστε να αποκτήσετε αυτό το βιβλίο. Έχει γραφτεί σίγουρα και για εσάς. Μέσα από 101 σοφές συμβουλές, ο Robin Sharma θα σας καθοδηγήσει με ασφάλεια ώστε, να απογειώσετε την προσωπική ζωή αλλά και την καριέρα σας. Από τις 101 αυτές συμβουλές, επέλεξα μία για να σας μεταφέρω. Είναι αυτή που αφορά στην ευγνωμοσύνη. Λέει ο Sharma:

“Σε όσα δίνουμε αξία στη ζωή μας, η αξία τους αυξάνεται. Όσα σκεφτόμαστε και επικεντρωνόμαστε σε αυτά, αναπτύσσονται. Όσα εκτιμάμε, αποκτούν αξία. Να εκτιμάτε την καλή υγεία σας. Να εκτιμάτε την οικογένειά σας. Να εκτιμάτε τα χαρίσματά σας, τους φίλους σας, τη δουλειά και τη ζωή σας, και η προοπτική σας θα αρχίσει να μετατοπίζεται. Θα βλέπετε τα καλά στη ζωή σας (και όχι τα προβληματικά σημεία)”. Και συνεχίζει:

“Είμαι σπουδαίος στο να φτιάχνω λίστες. Έχω να σας κάνω μια πρόταση: Καταγράψτε σε μια λίστα πενήντα πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη (ναι, πενήντα). Τα πρώτα δέκα είναι εύκολα: οι αγαπημένοι μας, η δουλειά, το σπίτι, τέτοια. Να φτάσετε, όμως, πιο βαθιά. Σκάψτε βαθιά (τα μαργαριτάρια θέλουν πάντα βαθιές βουτιές). Νιώστε ευγνωμοσύνη που μιλάτε ελληνικά (ή αγγλικά, γιαπωνέζικα, ισπανικά, εβραϊκά ή χίντι).

Νιώστε ευγνωμοσύνη που έχετε δύο μάτια και μια γερή καρδιά αλλά και επειδή δεν ζείτε σε εμπόλεμη ζώνη. Και δείξτε την ευγνωμοσύνη σας στους άλλους. Ευλογήστε τον αγρότη που οι προσπάθειές του έφεραν τα φρούτα για το πρωινό στο τραπέζι σας. Ευλογήστε τους βιομηχανικούς εργάτες που συναρμολόγησαν το αυτοκίνητο που οδηγείτε. Ευλογήστε τον ταμία στο κατάστημα όπου αγοράζετε την οδοντόπαστά σας. Κι ευλογήστε το πρόσωπο που θα σας σερβίρει το φαγητό σας στο επόμενο εστιατόριο που θα επισκεφθείτε (τέτοιες ενέργειες αλλάζουν τη ζωή, ακόμη κι αν δεν τους φαίνεται καν).

Να φερόμαστε με ευγνωμοσύνη. Να μετρούμε όσα μας χάρισε η ζωή. Να αποφεύγουμε να θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα. Βάζω στοίχημα πως έχετε πολύπερισσότερα πράγματα για τα οποία να νιώθετε ευγνωμοσύνη από όσα νομίζετε τούτη τη στιγμή. Απλώς σκεφτείτε το. Απλώς δείξτε ευγνωμοσύνη. Μετά, δέστε τη ζώνη σας. Και παρακολουθήστε αυτά που θα έρχονται”.

Το βιβλίο των Robin Sharma “Για μια υπέροχη ζωή, μέρος 2ο” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Αθανασία Καλογεράκη

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση