Εθνικό Θέατρο: Οι ακριτικές περιοχές μπορούν πια να παρακολουθήσουν «απευθείας» παραστάσεις

Οι ακριτικές περιοχές της χώρας μας είναι συνήθως απομονωμένες από τις υπόλοιπες ειδικά το χειμώνα και ειδικά σε θέματα πολιτισμού και εκδηλώσεων. Γι’ αυτό

Εθνικό Θέατρο: Οι ακριτικές περιοχές μπορούν πια να παρακολουθήσουν «απευθείας» παραστάσεις

Οι ακριτικές περιοχές της χώρας μας είναι συνήθως απομονωμένες από τις υπόλοιπες ειδικά το χειμώνα και ειδικά σε θέματα πολιτισμού και εκδηλώσεων. Γι’ αυτό και το νέο πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων σκοπό έχει να «φέρει» τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε ακριτικές περιοχές, όπως στην Ικαρία, στους Φούρνους, στην Ορεστιάδα και στην Αμοργό.

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η δεύτερη απευθείας μετάδοση παράστασης του Εθνικού Θεάτρου και συγκεκριμένα της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» του Τσαρλς Ντίκενς (σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου) σε απευθείας σύνδεση από το Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

Οι περισσότεροι θεατές βεβαίως ήταν τα μικρά παιδιά που έδειξαν μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα. Οι πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ειδικούς χώρους που θα επιλέγουν οι Δήμοι, κι άλλες ενδιαφέρουσες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας σύνδεση και με ελεύθερη είσοδο.

Η επόμενη παράσταση που θα μεταδοθεί απευθείας θα είναι τον ερχόμενο Φεβρουάριο και το πιθανότερο είναι να υπάρξουν κι άλλες περιοχές που θα φιλοξενήσουν την δωρεάν απευθείας μετάδοσή της.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε