Δήλος: Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δώσει συναυλία αφιερωμένη στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Μια ορχήστρα και ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς συνθέτουν ένα γεγονός με μεγάλη συμβολική αξία.

Δήλος: Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δώσει συναυλία αφιερωμένη στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Μια ορχήστρα και ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς συνθέτουν ένα γεγονός με μεγάλη συμβολική αξία. Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης φιλοξενείται στη Δήλο, σε μια συναυλία διεθνούς εμβέλειας αφιερωμένη στον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Για πρώτη φορά στα χιλιάδες χρόνια ιστορίας της η Δήλος υποδέχεται στις 30 Μαΐου μια κλασσική ορχήστρα μουσικής διεθνούς κύρους στη συναυλία με τίτλο «Οι [αβέβαιες] τέσσερις εποχές», η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για να υπογραμμίσει την αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του πλανήτη, αν δεν αναλάβουμε δράση άμεσα.

Advertisment

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στις 20:30 από το ARTE, την ΕΡΤ, ενώ οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν σε γιγαντοοθόνη στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ώρα προσέλευσης 20:00). Επίσης θα μεταδοθεί  στο site, στα social media του Μεγάρου και σε πόλεις της Ευρώπης.

Επιπλέον, θα μεταδοθεί στην κυριακάτικη τηλεοπτική συναυλία του ARTE στις 5 Ιουνίου -17:25 (CET) στη Γερμανία και 18:25 (CET) στη Γαλλία. Επίσης, θα είναι διαθέσιμη στο arte.tv από τις 30 Μαΐου έως το τέλος Αυγούστου, ενώ το ταξίδι της θα συνεχιστεί  αργότερα με ειδικές προβολές σε όλο τον κόσμο.

Η συναυλία ALPHA MISSION – ΔELOS είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος στήριξε το World Human Forum –έναν εκ των οργανωτών της συναυλίας-από την ίδρυσή του.

Advertisment

Η ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του ALPHA MISSION – ΔELOS, μιας συλλογικής πρωτοβουλίας που συνδυάζει τις δυνάμεις της μυθολογίας, της τέχνης, του διαστήματος και της τεχνολογίας για να ευαισθητοποιήσει το κοινό, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την επείγουσα ανάγκη προστασίας του πλανήτη μας.
Ορχήστρα Νέων: Σύμβολο της ΕΕ

Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολιτιστικός πρεσβευτής της ΕΕ, αποτελεί σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιπροσωπεύει το ευρωπαϊκό ιδεώδες μιας κοινότητας που συνεργάζεται για την επίτευξη της ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει φροντίσει ώστε η ορχήστρα να παραμείνει μία από τις καλύτερες της κατηγορίας της

Ιδρύθηκε το 1976 από τον Lionel και την Joy Bryer, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τον Claudio Abbado  στη θέση του ιδρυτικού καλλιτεχνικού διευθυντή. Αποτελείται από νέους ταλαντούχους νέους μουσικούς από28 κράτη-μέλη, οι οποίοι ανταποκρίνονται στα υψηλότερα μουσικά πρότυπα.

Επίτιμος πρόεδρος της EUYO είναι ο εκάστοτε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επίτιμοι υποστηρικτές της είναι οι αρχηγοί και οι πρωθυπουργοί κάθε κράτους-μέλους της ΕΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση