Ο κάθε άνθρωπος έχει τον προσωπικό του μύθο. Καθήκον του είναι να τον κυνηγήσει

Ως φανατική βιβλιοφάγος αστυνομικών βιβλίων που είμαι, όταν με παρότρυναν να διαβάσω τον “Αλχημιστή” του Paulo Coehlo αρχικά αρνήθηκα. Αν και γνώριζα πόσο καταξιωμένος

Ο κάθε άνθρωπος έχει τον προσωπικό του μύθο. Καθήκον του είναι να τον κυνηγήσει

Ως φανατική βιβλιοφάγος αστυνομικών βιβλίων που είμαι, όταν με παρότρυναν να διαβάσω τον “Αλχημιστή” του Paulo Coehlo αρχικά αρνήθηκα. Αν και γνώριζα πόσο καταξιωμένος συγγραφέας είναι, όταν πήρα το βιβλίο αυτό στα χέρια μου, δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να το ανοίξω.

Όταν τελικά πήρα την απόφαση και διάβασα τον πρόλογο, με συνεπήρε το θάρρος του συγγραφέα να μοιραστεί με τους αναγνώστες του την απόγνωση που ένιωσε όταν το βιβλίο του πούλησε 3 αντίτυπα μέσα σε ένα χρόνο και ακυρώθηκε η σύμβασή του με τον εκδοτικό οίκο που συνεργαζόταν. Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά, «Ήμουν 41 ετών και απελπισμένος».

Advertisment

Παρόλα αυτά αυτά δεν σταμάτησε να πιστεύει στο όραμά του. Είχε δώσει στο βιβλίο όλη την καρδιά και την ψυχή του και δεν έπαψε στιγμή να πιστεύει σε αυτό. Χτύπησε τις πόρτες άλλων εκδοτών και τελικά ένας εκδότης πίστεψε σε εκείνον και αποφάσισε να δώσει στον Αλχημιστή μια δεύτερη ευκαιρία.

Και έτσι ο Αλχημιστής έφτασε να μεταφραστεί σε 80 γλώσσες και να πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα. Με συγκίνησε αφάνταστα που ο Paulo Coehlo μοιράστηκε τον αγώνα του για την έκδοση του βιβλίου του με εκατομμύρια αναγνώστες και φυσικά είναι προς τιμήν του. Αφενός μεν μας δείχνει τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε για κάτι που αγαπάμε πολύ αφετέρου δε να μην τα παρατάμε με την πρώτη δυσκολία.

Ο κάθε ένας από εμάς έχει έναν προσωπικό μύθο. Ο Coehlo ακολούθησε τον προσωπικό του μύθο και ανακάλυψε ότι ο θησαυρός του ήταν η ικανότητά του να γράφει. Αυτό τον θησαυρό ήθελε να μοιραστεί με όλον τον κόσμο. Πίστεψε σε αυτόν, αγωνίστηκε και τα κατάφερε.

Advertisment

Και αυτό γιατί η καρδιά και η ψυχή του το υποστήριζαν με πάθος και δεν έχασε ποτέ την πίστη του σε αυτό. Όπως πολύ σωστά ο ίδιος αναφέρει «όταν κάτι θέλουμε πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρουμε». Αρκεί να το πιστέψουμε και να το κυνηγήσουμε με πάθος. Εσύ έχεις αναρωτηθεί ποιος είναι ο προσωπικός σου μύθος; Αν η απάντηση είναι αρνητική, μήπως ήρθε η στιγμή να το ανακαλύψεις;

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση