,

Η Ιταλίδα που άφησε τη δουλειά της και γυρνά τον κόσμο παρέα με τον αγαπημένο της “Odie”

H Marina Piro «πάσχει» από σοβαρή επιθυμία περιπλάνησης. Γεννήθηκε στη Μ.Βρετανία και τώρα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με έναν γλυκό σκύλο που διέσωσε,

Η Ιταλίδα που άφησε τη δουλειά της και γυρνά τον κόσμο παρέα με τον αγαπημένο της "Odie"

H Marina Piro «πάσχει» από σοβαρή επιθυμία περιπλάνησης. Γεννήθηκε στη Μ.Βρετανία και τώρα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με έναν γλυκό σκύλο που διέσωσε, ένα λαμπραντούντλ που ακούει στο όνομα Odie σε ένα παλιό βαν που ονομάζει Pam.

Το όχημα είναι ένα πεντάπορτο Renault Kangoo του 2001 και το ανακαίνισε μόνη της αφού είχε προσχεδιάσει τις κινήσεις της για δύο μήνες. Αφαίρεσε όλο το εσωτερικό πριν μεταμορφώσει το μαύρο χρώμα του βαν στο δικό της άνετο χώρο που διαθέτει ένα κρεβάτι, κουρτίνα, μία μικρή κουζίνα, κάποια φώτα LED, ακόμα και φυτά εσωτερικού χώρου. Η Marina ξόδεψε συνολικά γι’ αυτή την ανακαίνιση περίπου £500.

Advertisment

Η Ιταλίδα που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και γυρνά τον κόσμο παρέα με τον σκύλο της

Πόσο καιρό θα ταξιδεύουν; «Θα ταξιδεύω για όσο μπορώ», δηλώνει η ίδια χαμογελαστή. «Είτε με το Pam ή με ένα διαφορετικό μέσο μεταφοράς. Το σχέδιό μου δεν είναι να δω όσα περισσότερα μέρη μπορώ, αλλά να ζήσω και να μάθω πραγματικά τα μέρη στα οποία πηγαίνω». Και πώς τα πάει ο Odie με τα ταξίδια μέχρι σήμερα; «Ο Odie τα λατρεύει. Ουσιαστικά τον καλομαθαίνω, λατρεύει να κάνει βόλτες στον φρέσκο αέρα κάθε μέρα».

Η Ιταλίδα που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και γυρνά τον κόσμο παρέα με τον σκύλο της

Advertisment

Αν και η Marina είχε μια καλή δουλειά γραφείου, δεν ήταν ευτυχισμένη και ένιωθε ότι δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τα υλικά αγαθά της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας. «Μέσα από το ενδιαφέρον μου για τις μικρές κοινότητες, οικογένειες και τον κόσμο που εργάζονται σκληρά για έναν καλύτερο κόσμο, αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω τη δική μου συνεισφορά στο κίνημα και να μάθω πώς να ζω μια ζωή σε αρμονία με τη γη και τους κατοίκους της.

Η Ιταλίδα που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και γυρνά τον κόσμο παρέα με τον σκύλο της   Η Ιταλίδα που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και γυρνά τον κόσμο παρέα με τον σκύλο της

Τώρα λατρεύει τη νέα της ζωή στο δρόμο και ζει από τις αποταμιεύσεις της, αλλά και από διάφορα προϊόντα και κοσμήματα που φτιάχνει με υλικά από τα μέρη που επισκέπτεται. Επίσης, εργάζεται προσωρινά σε ορισμένες ευκαιριακές εργασίες.

Έχει βέβαια συναντήσει ορισμένες δυσκολίες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. «Στη Reims στη Γαλλία, ήμουν τόσο ενθουσιασμένη να βγω και να εξερευνήσω την πόλη που πάρκαρα το βαν μου σε ένα μικρό μονοπάτι και έφυγα χωρίς να σημειώσω την οδό.

Η Ιταλίδα που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και γυρνά τον κόσμο παρέα με τον σκύλο της

«Ο Odie κι εγώ περιπλανιόμασταν στην πόλη για ώρες και όταν χρειάστηκε να επιστρέψουμε στο βαν δεν είχαμε ιδέα πού το είχαμε παρκάρει. Και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, καθώς δεν είχα μπαταρία στο κινητό, ούτε διαβατήριο και είχα ξοδέψει και τα τελευταία μου χρήματα σε έναν κακό καφέ». «Μέχρι να βρούμε το βαν είχε πάει 3 τα ξημερώματα. Ο Odie δεν ήταν πολύ εντυπωσιασμένος. Έμαθα το μάθημά μου και τώρα πάντα καταγράφω την οδό που έχω παρκάρει».

Η Ιταλίδα που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και γυρνά τον κόσμο παρέα με τον σκύλο της

Ωστόσο, δηλώνει πως ποτέ δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα σε σχέση με την ασφάλειά της. Η Marina πιστεύει ότι το μυστικό της για την νομαδική της ζωή είναι η σωστή οργάνωση και τώρα ζει μια μινιμαλιστική ζωή.

«Συνήθιζα να έχω πολλά πράγματα στο σπίτι μου», θυμάται η ίδια. «Αν και ακόμα κρατάω δύο ζευγάρια αχρείαστες γόβες και πολλά βιβλία». Η ίδια ελπίζει να εμπνεύσει άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, όπως έκανε κι εκείνη.

Η Ιταλίδα που παραιτήθηκε από τη δουλειά της και γυρνά τον κόσμο παρέα με τον σκύλο της

Αναφέρει πως όταν άρχισε να μεταμορφώνει το βαν της, συνειδητοποίησε πως οι περισσότερες πληροφορίες ήταν γραμμένες από άνδρες για άνδρες. Έχω ακούσει πολλές γυναίκες να μου λένε «Εύχομαι να μπορούσα να το κάνω, αλλά δεν έχω ιδέα πώς να ξεκινήσω» ή «Δεν είμαι αρκετά γενναία για να ακολουθήσω το όνειρό μου». Αν ένας άντρας όμως μπορεί να κάνει τη ζωή αυτή, γιατί να μην μπορεί και μια γυναίκα;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση