, ,

Ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης για τη σχέση σας με το αλκοόλ

Ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης για τη σχέση σας με το αλκοόλ Σύμφωνα με υπολογισμούς στατιστικών υπηρεσιών σε όλο τον δυτικό κόσμο, υπολογίζεται ότι περίπου το 10%

Ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης για τη σχέση σας με το αλκοόλ

Ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης για
τη σχέση σας με το αλκοόλ

Σύμφωνα με υπολογισμούς στατιστικών υπηρεσιών σε όλο τον δυτικό κόσμο, υπολογίζεται ότι περίπου το 10% του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών έχουν αναπτύξει μια εξαρτητική σχέση με το αλκοόλ. Ο αλκοολισμός, εκτός από προβλήματα στη διανοητική υγεία έχει συνδεθεί με πληθώρα άλλων προβλημάτων στο σώμα μας όπως ο Διαβήτης, η Υπέρταση και Ηπατικές παθήσεις.

Advertisment

Κατόπιν πολυετών μελετών, οι αρχές του  Ψυχιατρικού Ιδρύμματος Menninger στην πόλη Τοπέκα του Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών, πιστεύουν ότι οι περισσότεροι αλκοολικοί έχουν μη διαγνωσμένες διανοητικές διαταραχές και πίνουν ακόμα περισσότερο για να τις καλύψουν ή για να ξεχαστούν. Επιπλέον, ο αλκοολισμός επηρεάζει άμεσα και την άμεση οικογένεια του ατόμου. Κάθε αλκοολικός επηρεάζει λίγο – πολύ περίπου 6 άτομα. Εάν όντως οι στατιστικές αυτές ευσταθούν τότε το 10% των αλκοολικών επηρεάζει το 60% του πληθυσμού.

Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μη παραδοχή της εξαρτητικής σχέσης. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν Οργανωμένα Κέντρα που μπορούν να βοηθήσουν την απεξάρτηση και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων και του περιβάλλοντός τους.

[viralQuiz id=67]

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση