, ,

Τρεις ελληνικές πόλεις ψηφίστηκαν ανάμεσα στις 100 πιο «υγιεινές» του κόσμου

Το Ηράκλειο, η Ρόδος και η Αθήνα βρίσκονται στη φετινή λίστα με τις πιο υγιεινές πόλεις του πλανήτη. Οι ερευνητές του travelsupermarket.com αποφάσισαν να

Τρεις ελληνικές πόλεις ψηφίστηκαν ανάμεσα στις 100 πιο «υγιεινές» του κόσμου

Το Ηράκλειο, η Ρόδος και η Αθήνα βρίσκονται στη φετινή λίστα με τις πιο υγιεινές πόλεις του πλανήτη. Οι ερευνητές του travelsupermarket.com αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια λίστα με τις πιο υγιεινές πόλεις του πλανήτη, σύμφωνα με τους εξής παράγοντες: αριθμό των πάρκων, γυμναστηρίων, yoga και pilates στούντιο, χορτοφαγικών εστιατορίων και καταστημάτων με βιολογικά, οργανικά προϊόντα, τις ώρες της ηλιοφάνειας και το κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία.

Η λίστα περιέχει 50 πόλεις. Στην κορυφή βρίσκεται το Παρίσι με 61,9 βαθμούς στους 100. Και αυτό διότι η πόλη του φωτός διαθέτει πάνω από 894 σπα, τουλάχιστον 1.305 εστιατόρια για χορτοφάγους και 150 βιολογικά καταστήματα.

Advertisment

Λίγο πιο πίσω από το Παρίσι, με 59,6 βαθμούς βρίσκεται το Τσιανγκ Μάι της Ταϊλάνδης και αμέσως μετά η Βαρκελώνη. Η Πατάια της Ταϊλάνδης και το Βανκούβερ του Καναδά ολοκληρώνουν τις πρώτες πέντε θέσεις.

Οι τρεις ελληνικές πόλεις βρίσκονται στις εξής θέσεις: το Ηράκλειο στη Κρήτης στην 38η θέση με 16.12 βαθμούς, η Ρόδος στην 45η θέση με 15,62 βαθμούς και τελευταία η Αθήνα στην 50η θέση με 14,73 βαθμούς. Μπορεί να μη βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις, ωστόσο μας τιμά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε αυτή τη λίστα και το βέβαιο είναι ότι και οι τρεις πόλεις αναπτύσσονται ταχέως σε παράγοντες όπως ο αριθμός των πάρκων, γυμναστηρίων, yoga και pilates στούντιο, αλλά και χορτοφαγικών εστιατορίων και καταστημάτων.

Photo: Author/Depositphotos

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Καστοριά: Η αρχοντική πόλη μέσα στην λίμνη (βίντεο)
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Αρχαία Νεμέα: Ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου (βίντεο)
Τουρισμός για όλους 2024: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια | Ποιοι μένουν εκτός

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση