Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός, δεν σημαίνει κάνε τον καμπόσο. Ούτε πες ψέματα (στον εαυτό σου ή στους άλλους). Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός, δεν σημαίνει κάνε ανοιχτή εγχείρηση πριν γίνεις γιατρός. Βγες στη σκηνή χωρίς να ξέρεις τι να πεις.

Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός, σημαίνει κάνε ό,τι έκανε εκείνος για να φτάσει εκεί που είναι. Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός, σημαίνει όταν είσαι εντελώς ανέτοιμος, διάβασε, μάθε, ρώτα, προετοιμάσου, εξασκήσου, χτύπα, πόνα, «και τι έγινε», σήκω, συνέχισε, ίδρωσε, προχωρά, απόλαυσε τη διαδρομή.

Κι όλα αυτά μέχρι να ετοιμαστείς κατά 60 με 70%. Τότε μπορείς να κάνεις τη μεγάλη κίνηση. Το μετα-βήμα. Την ομιλία, τη συναυλία, την εγχείρηση, την εταιρία. Ήρθε η ώρα σου να βγεις στη σκηνή αλλά φοβάσαι; Κάντο.

Μετά από χρόνια σπουδών και πρακτικής ήρθε η σειρά σου να εγχειρήσεις αλλά είναι η πρώτη φορά; Προχώρα (έχε απλά κάποιον πιο έμπειρο δίπλα σου). 100% έτοιμος δεν θα είσαι ποτέ. Ο μόνος τρόπος για να γίνεις 100% έτοιμος είναι να κάνεις το μεγάλο βήμα όταν είσαι κατά 60 με 70% έτοιμος.

Γίνε αυτός που θέλεις, κάνοντας αυτά που θα έκανε αυτός που θέλεις να γίνεις. Αυτό σημαίνει, «Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός». Δώσε του ένα όνομα και ρώτα τον. Εσύ τι έκανες; Έπειτα ξεκινά να εφαρμόζεις τις συμβουλές του.

Photo: Author/Depositphotos

Τα βιβλία του Νικόλα Σμυρνάκη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να τα βρείτε εδώ

Νικόλας Σμυρνάκης

Συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης

Ο Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, success coach, δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Success Philosophy). Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA - ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα Στρατηγική και Καινοτομία σε ιδιωτικό κολέγιο.
Υπήρξε ομιλητής στο TEDx και με τα σεμινάριά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει διδάξει τις αρχές της επιτυχίας σε χιλιάδες ανθρώπους. Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και μέσα από δοκιμασμένες στρατηγικές να οδηγηθούν στην καθολική αλλαγή και ανάπτυξη σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε