Αν δεν είσαι έτοιμος, προχώρα

Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός, δεν σημαίνει κάνε τον καμπόσο. Ούτε πες ψέματα (στον εαυτό σου ή στους άλλους). Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός,

Αν δεν είσαι έτοιμος, προχώρα

Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός, δεν σημαίνει κάνε τον καμπόσο. Ούτε πες ψέματα (στον εαυτό σου ή στους άλλους). Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός, δεν σημαίνει κάνε ανοιχτή εγχείρηση πριν γίνεις γιατρός. Βγες στη σκηνή χωρίς να ξέρεις τι να πεις.

Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός, σημαίνει κάνε ό,τι έκανε εκείνος για να φτάσει εκεί που είναι. Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός, σημαίνει όταν είσαι εντελώς ανέτοιμος, διάβασε, μάθε, ρώτα, προετοιμάσου, εξασκήσου, χτύπα, πόνα, «και τι έγινε», σήκω, συνέχισε, ίδρωσε, προχωρά, απόλαυσε τη διαδρομή.

Advertisment

Κι όλα αυτά μέχρι να ετοιμαστείς κατά 60 με 70%. Τότε μπορείς να κάνεις τη μεγάλη κίνηση. Το μετα-βήμα. Την ομιλία, τη συναυλία, την εγχείρηση, την εταιρία. Ήρθε η ώρα σου να βγεις στη σκηνή αλλά φοβάσαι; Κάντο.

Μετά από χρόνια σπουδών και πρακτικής ήρθε η σειρά σου να εγχειρήσεις αλλά είναι η πρώτη φορά; Προχώρα (έχε απλά κάποιον πιο έμπειρο δίπλα σου). 100% έτοιμος δεν θα είσαι ποτέ. Ο μόνος τρόπος για να γίνεις 100% έτοιμος είναι να κάνεις το μεγάλο βήμα όταν είσαι κατά 60 με 70% έτοιμος.

Γίνε αυτός που θέλεις, κάνοντας αυτά που θα έκανε αυτός που θέλεις να γίνεις. Αυτό σημαίνει, «Γίνε ο ιδανικός σου εαυτός». Δώσε του ένα όνομα και ρώτα τον. Εσύ τι έκανες; Έπειτα ξεκινά να εφαρμόζεις τις συμβουλές του.

Advertisment

Photo: Author/Depositphotos

Τα βιβλία του Νικόλα Σμυρνάκη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να τα βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Σημειωματάριο συναισθημάτων | Μέσα στην αγάπη, η ζωή θα αφηγηθεί την ιστορία μας
Το ευτυχισμένο τέλος που δεν έρχεται ποτέ…
Επίκουρος: «Κούφια είναι τα λόγια του φιλόσοφου που προσφέρει θεραπεία χωρίς ανθρώπινα δεινά»
Θεραπείες με τις Δυνάμεις του Νου στη Σύγχρονη Εποχή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση