Διάλεξε μια μέρα, όποια μέρα θες. Ας είναι με ήλιο, ας είναι άνοιξη κι ας είναι όλα τα λουλούδια ανθισμένα μπρος στα πόδια σου. Ας είναι τότε που ο κόσμος πιάνεται χέρι χέρι και τραγουδά χαρούμενα.

Διάλεξε αν προτιμάς μια μέρα που θα γίνεται κατακλυσμός, που η βροχή θα σ’ έχει κάνει μούσκεμα, που θα κινείσαι με την ομπρέλα σου μαζί με τόσους άλλους στην κίνηση του δρόμου.

Διάλεξε μια μέρα, όποια μέρα θες εσύ. Και κάνε τη σωστή πορεία. Αυτή που θα σε βγάλει στο σημείο που έπρεπε να πας και δεν πήγες. Και πες τα σωστά λόγια, κοιτάζοντας στα μάτια, διώχνοντας τον φόβο.

Πες τα λόγια αυτά. Πες τα πριν έρθει αυτή η άλλη μέρα, αυτή που σκοτεινιάζουν τα πάντα και που κανένας δρόμος δε βρίσκεται… αυτή η άλλη μέρα που μπορεί να δεχτεί τη δική σου μετάνοια μα θα έχει κλείσει για πάντα το μονοπάτι που θες. Πες τα πριν έρθει η μέρα αυτή.

Κι αν κάνεις λάθος; Κι αν τα λόγια δε μετρήσουν; Πρόλαβες. Ένιωσες. Δεν θα βασανίζεσαι πια.

Πόπη Κλειδαρά

Συγγραφέας Πόπη Κλειδαρά

Η Πόπη Κλειδαρά γεννήθηκε το 1987 στη Μυτιλήνη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι στην Ομάδα Προφορικής Ιστορίας ΛΕΣΒΟΥ, αρθρογράφος στην Εναλλακτική Δράση, έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή (2010), συμμετέχει σε συλλογικά έργα (εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, 121 Words) και σε λογοτεχνικά projects. Συνεργάζεται με λογοτεχνικές ιστοσελίδες-περιοδικά. Είναι έγγαμη και μητέρα μιας κόρης.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε