,

Έφηβος προκάλεσε πυρηνική αντίδραση στο ερασιτεχνικό εργαστήριο του σπιτιού του

Ένας 14χρονος έφηβος από την Αμερική φαίνεται να είναι ο μικρότερος σε ηλικία άνθρωπος παγκοσμίως που κατάφερε να δημιουργήσει μια επιτυχημένη πυρηνική αντίδραση. Μια

Έφηβος προκάλεσε πυρηνική αντίδραση στο ερασιτεχνικό εργαστήριο του σπιτιού του

Ένας 14χρονος έφηβος από την Αμερική φαίνεται να είναι ο μικρότερος σε ηλικία άνθρωπος παγκοσμίως που κατάφερε να δημιουργήσει μια επιτυχημένη πυρηνική αντίδραση. Μια ερασιτεχνική ομάδα, η Open Source Fusor Research Consortium, αναγνώρισε το επίτευγμα του Jackson Oswalt από το Μέμφις του Τεννεσί, όταν εκείνος ήταν ακόμα 12 ετών τον Ιανουάριο του 2018.

«Για αυτούς που δεν έχουν δει τα πρόσφατα posts μου, θα είναι έκπληξη και μόνο που σκέφτηκα να πιστέψω ότι είχα επιτύχει σύντηξη. «Τον τελευταίο μήνα σημείωσα μεγάλη πρόοδο. Τώρα έχω αποτελέσματα που πιστεύω ότι αξίζουν».» έγραψε στο Fusor.net.

Advertisment

Ο νεαρός τώρα θεωρείται διάνοια καθώς κατάφερε να μετατρέψει ένα παλιό δωμάτιο παιχνιδιών του σπιτιού του σε πυρηνικό εργαστήριο. Ο εξοπλισμός που χρειάστηκε κόστισε 10.000 δολάρια και χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό 50.000 Βόλτ για να μπορέσει να θερμάνει αέριο δευτέριο, αλλά και για να συντήξει τους πυρήνες που θα απελευθερώσουν ενέργεια.

Έφηβος προκάλεσε πυρηνική αντίδραση στο ερασιτεχνικό εργαστήριο του σπιτιού του

Ο ίδιος περιγράφει τα βήματα που ακολούθησε με άνεση, κάνοντας την όλη διαδικασία να φαίνεται εξαιρετικά απλή: «Τον τελευταίο μήνα σημείωσα μεγάλη πρόοδο. Τώρα έχω αποτελέσματα που πιστεύω ότι αξίζουν. Μετά από αυτό, έφτιαξα μια λίστα με τα εξαρτήματα που χρειαζόμουν. Τα πήρα κυρίως από το eBay, και σε αρκετές περιπτώσεις δεν ήταν ακριβώς αυτά που χρειαζόμουν. Οπότε έπρεπε να τα τροποποιήσω για να κάνω αυτά που έπρεπε να κάνω για το project μου», αναφέρει σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Advertisment

Σύμφωνα με τον πατέρα του, Κρίς Όσβαλτ, η επιστημονική κοινότητα θα παραμείνει δύσπιστη μέχρι να το δει με τα ίδια της τα μάτια. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να επικυρωθεί από επίσημο οργανισμό, καθώς και να δημοσιευτεί σε ακαδημαϊκό επιστημονικό περιοδικό. Ωστόσο, αν αυτό όντως συμβεί και αποδειχθεί πλήρως, ο 14χρονος έφηβος θα έχει «εκθρονίσει» τον προκάτοχο του ρεκόρ, Τέιλορ Γουΐλσον, ο οποίος κατάφερε το ίδιο στα 14 του χρόνια και τώρα εργάζεται στον τομέα της έρευνας σε σχέση με την πυρηνική ενέργεια.

Photo: Author/Depositphotos

[toggle title="Πηγές"]

https://www.theguardian.com/environment/2019/feb/22/boy-12-said-to-have-created-nuclear-reaction-in-playroom-lab

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για την Πρωτομαγιά | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση