,

6 υγιεινές βραδινές συνήθειες που χαρίζουν υγεία στην επιδερμίδα και στα μαλλιά μας

Μπορεί να επιστρέφουμε σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα και το μόνο που θέλουμε είναι να ξαπλώσουμε στον καναπέ μας με τα ρούχα και

6 υγιεινές βραδινές συνήθειες που χαρίζουν υγεία στην επιδερμίδα και στα μαλλιά μας

Μπορεί να επιστρέφουμε σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα και το μόνο που θέλουμε είναι να ξαπλώσουμε στον καναπέ μας με τα ρούχα και να μην κουνηθούμε όλο το βράδυ. Όμως, χρειάζεται να ξεντυθούμε, να κάνουμε δουλειές και πιθανότατα να ετοιμαστούμε για την αυριανή μέρα.

Μαζί με αυτά όμως είναι εξαιρετικά χρήσιμο να θέσουμε τις βάσεις για ορισμένες υγιεινές συνήθειες που θα διατηρήσουν την υγεία και λάμψη της επιδερμίδας και των μαλλιών μας. Μπορεί στην αρχή να δυσανασχετούμε, αλλά αυτές οι απλές συνήθειες εκτός από υγεία μας βοηθούν να χαλαρώσουμε.

6 υγιεινές βραδινές συνήθειες που χαρίζουν υγεία στο δέρμα και στα μαλλιά

Χαλαρωτικό μπάνιο

Μπορεί το βραδινό μπάνιο, ειδικά το χειμώνα, να μας φαίνεται άθλος, αλλά είναι καλύτερο να απομακρύνουμε όλη τη σκόνη και τους ρύπους από το σώμα μας πριν ακουμπήσουμε το κεφάλι μας στο μαξιλάρι. Άλλωστε, θα γλυτώσουμε χρόνο από το πρωινό μπάνιο και θα μας χαλαρώσει.

Βούρτσισμα μαλλιών

Ένα κόλπο για να μην σηκώνεστε το πρωί με μπερδεμένα μαλλιά είναι να τα βουρτσίζετε το προηγούμενο βράδυ. Και όχι μόνο αυτό: με τον καιρό θα παρατηρήσετε λιγότερη ψαλίδα.

Αποσμητικό

Το πιθανότερο είναι ότι χρησιμοποιείτε το αποσμητικό σας το πρωί λίγο πριν ντυθείτε. Κι όμως, είναι πολύ καλύτερο να εφαρμόζετε λίγο το βράδυ αμέσως μετά το μπάνιο σας. Οι επιπλέον ώρες που μένει στο δέρμα σας το βοηθά να ενεργοποιεί όλα τα συστατικά του και έτσι να προλαμβάνει κατά της άσχημης μυρωδιάς και της εφίδρωσης.

Φροντίδα του προσώπου

Ο κιρκάδιος ρυθμός που ισχύει για το υπόλοιπο σώμα σας, ισχύει και με τη συμπεριφορά της επιδερμίδας σας. Οι έρευνες δείχνουν ότι αν και κατά τη διάρκεια της μέρας η επιδερμίδα ρυθμίζει τη θερμοκρασία της και προστατεύει τον οργανισμό από ξένους εισβολείς, το βράδυ μπαίνει σε ρυθμό ανάπλασης. Οπότε είναι η κατάλληλη ευκαιρία να τη φροντίζετε με την πιο ουδέτερη και απαλή ενυδατική κρέμα.

Καθαρισμός makeup

Θα γνωρίζετε ήδη πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός αφού επιστρέψετε σπίτι. Απομακρύνετε όλο το makeup από το πρόσωπό σας και επιτρέψτε στο δέρμα σας να αναπνεύσει και στο μαξιλάρι σας να παραμείνει καθαρό.

Φροντίδα μαλλιών

Εκτός από το απαλό βούρτσισμά τους που προτείνεται παραπάνω, επιλέξτε να τα πιάσετε απαλά και όχι σφιχτά. Έτσι, οι τρίχες σας δεν θα σπάσουν και θα χαλαρώσετε στην περιοχή του κεφαλιού.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε