10 φυσικές θεραπείες για να έχουμε απαλότερα μαλλιά

Πολλοί παράγοντες μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά μας. Αλλά, έχοντας ως όπλα μας φυσικά εργαλεία μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή τη φθορά.

10 φυσικές θεραπείες για να έχουμε απαλότερα μαλλιά

Τα απαλά, λαμπερά μαλλιά αποτελούν κοινό μας στόχο. Ωστόσο, η ζωή δεν είναι τόσο ευγενική μαζί τους, κυρίως λόγω της γήρανσης, τω συνηθειών της καθημερινότητας ή των κακών τεχνικών φροντίδας. Πολλοί παράγοντες μπορούν να βλάψουν τα ήδη απαλά μαλλιά μας. Αλλά, έχοντας ως όπλα μας φυσικά εργαλεία, μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή τη φθορά και να φροντίσουμε τα μαλλιά μας. Αρκεί να τα υιοθετήσουμε ως μέρος των συνηθειών μας.

10 φυσικές θεραπείες για απαλότερα μαλλιά

1. Μάθετε τον τύπο των μαλλιών σας

Τα ξηρά μαλλιά θα χρειαστούν αρκετό έλαιο για να ενυδατωθούν, ενώ τα ίσια και λιπαρά μαλλιά σίγουρα δεν χρειάζονται τις ίδιες ποσότητες. Φυσικά, ακόμα κι αν ξέρετε τον τύπο σας τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν θ’  αλλάξει καθώς μεγαλώνετε.

Advertisment

2. Έλαιο καρύδας

Αν και το χρησιμοποιούν κυρίως για την ξηρή επιδερμίδα, είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να ωφελήσει και τα μαλλιά μας. Μπορεί να διαπεράσει τις ανώτερες στοιβάδες και να αφήσει ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα.

3. Ελαιόλαδο

Φαίνεται πως το ελαιόλαδο μπορεί να δράσει ως φραγμός κατά του νερού, εμποδίζοντας τα μόριά του να «ξεχειλώσουν» και να βλάψουν τις τρίχες σας. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως μπορεί να τα κάνουν πιο λιπαρά, ειδικά αν έχετε αυτή την τάση. Οπότε προσέξτε να βάζετε μια μικρή μόνο ποσότητα και μόνο στις άκρες.

4. Argan oil

Οι βιομηχανίες καλλυντικών το προσθέτουν πια σε πολλά σαμπουάν, κρέμες, ακόμα και θεραπείες, αλλά τα εξαιρετικά ξηρά μαλλιά είναι αυτά που μπορούν κυρίως να ωφεληθούν.

Advertisment

5. Μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα

Τα φυτικά έλαια είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να προσθέσουμε υγρασία σε ξηρά μαλλιά. Αλλά αν δεν θέλετε να μείνετε σε αυτά, μπορείτε να προσθέσετε μια έτοιμη μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα. Επιλέξτε απλά να έχει όσο πιο λίγα και φυσικά συστατικά μπορείτε.

6. Μην τα πλένετε με καυτό νερό

Το πολύ ζεστό νερό θα ξηράνει τα μαλλιά σας και θα τα κάνει θαμπά. Εδώ χρειαζόμαστε χλιαρό νερό. Κι αν το αντέχετε, μπορείτε τα ξεπλύνετε στο τέλος με λίγο κρύο νερό για μεγαλύτερη απαλότητα.

7. Λουστείτε στρατηγικά

Αν έχετε ξηρές άκρες και λιπαρό κρανίο, θα χρειαστεί να λουστείτε στρατηγικά. Για να αντιμετωπίσετε και τα δύο δοκιμάστε να σαπουνίσετε το κρανίο σας και να βάλετε μόνο λίγη κρέμα στις άκρες.

8. Λουστείτε όσο συχνά χρειάζεται

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ημερών για να λούζεστε. Μπορεί, όταν ήσασταν σε μικρότερη ηλικία, να λουζόσασταν κάθε μέρα, αλλά καθώς μεγαλώνετε, οι ανάγκες των μαλλιών σας αλλάζουν.

9. Αποφύγετε κάποια στυλ

Κάποια αξεσουάρ μπορεί να είναι χρήσιμα και να σας βοηθούν να αλλάζετε το στυλ σας. Ορισμένα όμως, όπως λαστιχάκια για πολλές ώρες, βλάπτουν τις τρίχες σας.

10. Μη χρησιμοποιείτε συχνά σεσουάρ και ψαλίδι

Όλη αυτή η θερμότητα θαμπώνει τα μαλλιά σας και χαλάει την ποιότητά τους. Κάντε μικρά διαλείμματα για κάποιες μέρες, αφήνοντάς τα ελεύθερα και ατημέλητα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση