Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν εντυπωσιακά καλοδιατηρημένο τάφο 4.000 ετών (φωτογραφίες)

Μία μοναδική ανακάλυψη έκαναν πρόσφατα Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι στη νεκρόπολη Σακκάρα, νότια του Καΐρου. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακά διατηρημένο τάφο υψηλόβαθμου αξιωματικού από την Πέμπτη

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν εντυπωσιακά καλοδιατηρημένο τάφο 4.000 ετών (φωτογραφίες)

Μία μοναδική ανακάλυψη έκαναν πρόσφατα Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι στη νεκρόπολη Σακκάρα, νότια του Καΐρου. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακά διατηρημένο τάφο υψηλόβαθμου αξιωματικού από την Πέμπτη δυναστεία.

Το εσωτερικό του κοσμείται από πολύχρωμα ανάγλυφα και επιγραφές σε εξαιρετικά έντονα και καλοδιατηρημένα χρώματα. Ο τάφος έχει σχήμα L και έχει μια μικρή δίοδο, η οποία οδηγεί σε προθάλαμο και από εκεί καταλήγει σε έναν πολύ μεγαλύτερο ταφικό θάλαμο.

Advertisment

Οι ειδικοί χρονολόγησαν τον ταφικό θάλαμο πριν από 4.000 χρόνια. Τα ανάγλυφα δείχνουν, μεταξύ άλλων, ότι ο ενταφιασθείς αξιωματούχος ονομαζόταν Chuwi, που φέρεται να έζησε την εποχή της πέμπτης δυναστείας, η οποία βασίλευσε στην Αίγυπτο από το 2500 έως το 2300 π.Χ.

Η αρχαιολογική ομάδα είχε ήδη ανακαλύψει αρκετούς τάφους από την Πέμπτη δυναστεία. Πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης μια στήλη από γρανίτη με το όνομα της βασίλισσας Σετιμπχόρ, που είναι πιθανό να ήταν η σύζυγος του βασιλιά Ντζεκαρε Ισεσις, του όγδοου και προτελευταίου βασιλιά της Πέμπτης Δυναστείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν εντυπωσιακά καλοδιατηρημένο τάφο 4.000 ετών (φωτογραφίες)

Advertisment

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν εντυπωσιακά καλοδιατηρημένο τάφο 4.000 ετών (φωτογραφίες) Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν εντυπωσιακά καλοδιατηρημένο τάφο 4.000 ετών (φωτογραφίες) Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν εντυπωσιακά καλοδιατηρημένο τάφο 4.000 ετών (φωτογραφίες)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση