Κόκκινο λάχανο: Ποια οφέλη προσφέρει στον οργανισμό μας

Το κόκκινο λάχανο, αν και το απολαμβάνουμε συχνά στις σαλάτες εποχής, δεν του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Ίσως να θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα απλά

Κόκκινο λάχανο: Ποια οφέλη προσφέρει στον οργανισμό μας

Το κόκκινο λάχανο, αν και το απολαμβάνουμε συχνά στις σαλάτες εποχής, δεν του δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Ίσως να θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα απλά διαφορετικό χρώμα λάχανου. Όμως, δεν είναι έτσι. Αυτή η εκδοχή έχει πολλά ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό μας και τη συνολική υγεία μας με τα κυριότερα οφέλη του να είναι τα εξής:

1. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση

Το κόκκινο λάχανο είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C. Αυτό σημαίνει ότι μας κρατά υγιείς και συμβάλλει στην τέλεια επιδερμίδα. Το κόκκινο λάχανο παράλληλα περιέχει σημαντικό ποσοστό βήτα-καροτίνης αλλά και μαγγανίου. Το πλούσιο κόκκινο χρώμα του οφείλεται στις πολυφαινόλες, οι οποίες λειτουργούν ως ασπίδα στην οξείδωση των κυττάρων μας και μας προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση του οργανισμού μας ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου του οργανισμού.

2. Βοηθά στην καρδιά

Τα συστατικά του έχουν μια πλούσια δράση η οποία συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Αυτό συμβαίνει δεσμεύοντας τα χολικά οξεα, τα οποία είναι οξέα που κληροδοτούνται στη χολή ύστερα από κατανάλωση λίπους κατά τη διάρκεια της πέψης.

3. Έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση

Σύμφωνα με πολλές έρευνες, το κόκκινο λάχανο αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου. Μεταξύ των μορφών αυτών είναι ο καρκίνος του μαστού και του παχέος εντέρου. Επιπλέον το κόκκινο λάχανο καταπολεμά σε σημαντικό βαθμό τη δυσκοιλιότητα.

4. Λειτουργεί ασπίδα για νόσους του μυαλού

Φάρμακο κατά της εμφάνισης του Αlzheimer χάρη στις βιταμίνες και στα στοιχεία του, τα οποία προστατεύουν το νευρικό συστημα. Μάλιστα ο χυμός του λάχανου είναι ένας καλός τρόπος να προλάβεις τον πονοκέφαλο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε