Ο κόσμος θα έχει πάντα ένα λόγο να σε κρίνει, εσύ τι λόγο έχεις να τον ακούς;

Μεγαλώνοντας σε μια κλασική Ελληνική οικογένεια, η γνώμη που έχει σχηματίσει για το άτομο μας ο περίγυρος έχει καθοριστική σημασία. Η πίεση που δεχόμαστε

Ο κόσμος θα έχει πάντα ένα λόγο να σε κρίνει, εσύ τι λόγο έχεις να τον ακούς;

Μεγαλώνοντας σε μια κλασική Ελληνική οικογένεια, η γνώμη που έχει σχηματίσει για το άτομο μας ο περίγυρος έχει καθοριστική σημασία. Η πίεση που δεχόμαστε από μικρή κυρίως ηλικία να είμαστε καθωσπρέπει διότι στο πρόσωπό μας καθρεπτίζεται ολόκληρη η οικογένεια και μπορεί να στιγματιστεί, μας ακολουθεί μέχρι την ενήλικη ζωή μας. Κάτι το οποίο ασυναίσθητα μεταφέρουμε στα παιδιά μας καθώς επίσης και στα εγγόνια μας.

Έχετε όπως ποτέ μπει στη διαδικασία να αναλύσετε την φράση “τι θα πει ο κόσμος”; Μια φράση καταπέλτης στην πορεία της ζωή μας η οποία γίνεται η αιτία να μας βάζουν ταμπέλες και να μας γεμίζουν ενοχές. Ενοχές για τη ζωή που οι ίδιοι επιλέξαμε χωρίς να κάνουμε κακό σε κανέναν.

Advertisment

Γιατί λοιπόν θα πρέπει να απολογηθούμε για αυτήν; Γιατί θα πρέπει να απολογηθούμε για τις επιλογές μας; Δυστυχώς, η κοινωνία μας δεν πρόκειται να αλλάξει και πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι θα κρινόμαστε αρνητικά είτε για μια καλή είτε για μια κακή μας πράξη.

Αυτό που μπορεί και πρέπει να αλλάξει είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την κριτική. Προτού λοιπόν απογοητευτείς που αποτέλεσες στόχο αρνητικών σχολίων σκέψου τα εξής:

– Αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου;

Advertisment

– Θεωρείς τα άτομα που σε κρίνουν αξιόλογα;

– Θεωρείς ότι είναι ανωτέρου πνευματικού επιπέδου από εσένα;

– Ο κόσμος θα έχει πάντα ένα λόγο να σε κρίνει, εσύ τι λόγο έχεις να τον ακούς;

Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με τα επιτεύγματά του προσελκύει θαυμαστές καθώς επίσης και εχθρούς οι οποίοι είναι συνήθως άτομα που ζηλεύουν με την επιτυχία των άλλων. Αυτό που έχει καθοριστική σημασία είναι η ποιότητα των θαυμαστών μας και όχι η ποσότητα.

Να θυμάσαι ότι το να μην αρέσεις στους μικρόψυχους αποτελεί τίτλο τιμής. Συνέχισε λοιπόν με περισσότερη αυτοπεποίθηση και περηφάνια.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση