,

“Πίστεψε σ’ εσένα”: To να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να αναγνωρίζεις την αξία και τα δώρα που σου δόθηκαν

Στο βιβλίο «Πίστεψε σ’ εσένα», η Rut Nieves συγκέντρωσε όλες εκείνες τις πληροφορίες που άλλαξαν τη ζωή της, σε λίγους μήνες. Μέσα σε αυτό

"Πίστεψε σ’ εσένα": To να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να αναγνωρίζεις την αξία και τα δώρα που σου δόθηκαν

Στο βιβλίο «Πίστεψε σ’ εσένα», η Rut Nieves συγκέντρωσε όλες εκείνες τις πληροφορίες που άλλαξαν τη ζωή της, σε λίγους μήνες. Μέσα σε αυτό το βιβλίο, βρίσκονται επίσης, όλα αυτά που δίδαξαν στην ανθρωπότητα οι μεγάλοι δάσκαλοι και συγγραφείς της Ιστορίας καθώς και οι τελευταίες ανακαλύψεις της επιστήμης.

Στόχος του βιβλίου είναι να θυμηθείς ποιος είσαι και να απολαύσεις τη ζωή που σου αξίζει, χωρίς να αναγκάζεις τη ζωή να καταφεύγει στον πόνο για να σε ξυπνήσει και να μάθεις. Και όταν επιλέγεις να μαθαίνεις απολαμβάνοντας, τότε,  όπως λέει και η Nieves, το δράμα θα αρχίσει να εξαφανίζεται από τη ζωή σου κι εσύ, θα έχεις την επίγνωση ότι όλα όσα συμβαίνουν, γίνονται πάντα για το καλό σου.

Advertisment

Ένας άλλος στόχος του βιβλίου αυτού είναι, να σε βοηθήσει να πάρεις πίσω τη δύναμη που σου ανήκει, συνειδητοποιώντας τις ικανότητές σου και αλλάζοντας την πραγματικότητά σου, κάτι που θα σε οδηγήσει στο να ζήσεις τη ζωή, έτσι όπως την ονειρευόσουν.

Το «Πίστεψε σ’ εσένα» είναι μια πύλη που οδηγεί τον αναγνώστη στην ελευθερία του. Κάθε τι που αναφέρεται μέσα στο βιβλίο, έχει πρώτα δοκιμαστεί, πολλές φορές, από την ίδια την Rut Nieves και όπως λέει και η ίδια: «Ξαναγεννήθηκα ή απλώς ξύπνησα από ένα όνειρο. Και όταν το έκανα, άρχισα να ζω με την ίδια χαρά και το ίδιο πάθος με τα οποία αντιμετωπίζουν τα παιδιά τη ζωή».

Rut Nieves: Πίστεψε Σ’ Εσένα

Advertisment

Ξεκινώντας ο αναγνώστης το διάβασμα του βιβλίου είναι σαν να ξεκινά ένα ταξίδι προς το εσωτερικό του εαυτού του, για να ανακαλύψει σύντομα, πώς λειτουργούν το μυαλό και τα συναισθήματά του και πώς ο τρόπος σκέψης του, τον οδήγησε στη ζωή που ζει σήμερα. Θα ανακαλύψει ότι δεν είναι αυτός που ο εγκέφαλός του πιστεύει ότι είναι.

Ότι δεν είναι αυτό που σκέφτεται ότι είναι και ότι πιστεύει αυτά που του λένε οι πεποιθήσεις του ενώ παράλληλα, ζει, σκέφτεται, νιώθει και δρα σύμφωνα με τον προγραμματισμό που κληρονόμησε. Θα ανακαλύψει όμως και την ικανότητά του, να επιλέγει ποιος ακριβώς θέλει να είναι και ότι είναι ο μοναδικός που έχει τη δύναμη να επιλέξει τη συμπεριφορά του, τις απόψεις του και τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

Το βιβλίο απαντά σε ένα άλλο πολύ σημαντικό ερώτημα που βασανίζει τους ανθρώπους: Γιατί υποφέρουμε; Θα μάθουμε για τις αιτίες που μας κάνουν να υποφέρουμε και με ποιους τρόπους θα μπορέσουμε να υπερβούμε τον πόνο.

Βρίσκοντας σταδιακά, τη δύναμη που μας ανήκει, θα αρχίσει να αναπτύσσεται μέσα μας και η αγάπη για τον εαυτό μας, που σημαίνει ότι θα αρχίσουμε να αναγνωρίζουμε τη μοναδικότητά μας και θα αποκτήσουμε την επίγνωση ότι δεν υπάρχει κανείς σαν εμάς. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να αναγνωρίζεις την αξία σου και τα δώρα που σου δόθηκαν και τότε, θα συνειδητοποιήσεις ότι κανένας άλλος εκτός από σένα, δεν μπορεί να καθορίσει την αξία σου. Μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις.

Στον επίλογο του βιβλίου της, η συγγραφέας μας προσφέρει μερικές ακόμη «χρυσές» συμβουλές, για να ζήσουμε μια σπουδαία ζωή και επισημαίνει κάποιες βαθιές αλήθειες, σε εκείνους που τολμούν να «σπάσουν τις αλυσίδες».

Το βιβλίο αυτό μεταφέρει μεταξύ των άλλων και ένα πολύ ιδιαίτερο μήνυμα: Η ιστορία της ζωής μας δεν έχει ήδη γραφτεί. Γράφεται τώρα και είμαστε εμείς, οι ίδιοι, που την γράφουμε!

Το βιβλίο της Rut Nieves “Πίστεψε σ’ εσένα” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο. Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση