,

«Ο παρφές»: Ένα παιδικό παραμύθι για τον σχολικό εκφοβισμό

Ο Παρφές, ένα αγόρι που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από παγωτό, μετακόμισε πρόσφατα με τους γονείς του από τον Βόρειο Πόλο σε μια νέα

Η ιστορία του Παρφέ της Σοφιάννας Παϊδούση μιλά για τον σχολικό εκφοβισμό

Ο Παρφές, ένα αγόρι που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από παγωτό, μετακόμισε πρόσφατα με τους γονείς του από τον Βόρειο Πόλο σε μια νέα χώρα του Νότου, σε μια νέα κατοικία, σε μια νέα ζωή. Οι νέοι του συμμαθητές θα τον αποδεχτούν ή θα του δυσχεράνουν τη ζωή του στο σχολείο;

Ένα παραμύθι που αγγίζει ένα μείζον πρόβλημα της σύγχρονης εποχής μας και βασανίζει πολλούς γονείς, εκπαιδευτικούς και κυρίως μαθητές στη μικρή κοινωνία του σχολείου: τον σχολικό εκφοβισμό (bullying).

Advertisment

«Φύλακας άγγελος» ο Στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης & η Κέλλυ Ιωάννου 4 ψυχολόγοι «μπαίνουν» στην ιστορία & παίρνουν τη θέση ενός ήρωα.

Εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα & τη Γερμανία γράφουν δραστηριότητες δημιουργικής γραφής & θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς.

7μελής all star team (μουσικοί, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς, ηθοποιοί & θεατρολόγοι) αφηγούνται την ιστορία (στο Studio Dare)

Advertisment

Η τραγουδοποιός, Μιχαέλα Κυργιαφίνη, μας χαρίζει αποκλειστικά το μουσικό «Παιδί» της!

Η μουσικός, Βάσω Μιχαηλίδου, γράφει μουσική με το ακορντεόν της!

Λίγα λόγια για την συγγραφέα…

Η Σοφιάννα Παϊδούση, πάντα αγαπούσε τα παιδιά και κατάφερε να κάνει τ’ όνειρό της πραγματικότητα, σπουδάζοντας νηπιαγωγός στο Τμήμα Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στην Αθήνα.

Mε καταγωγή από τη Χίο και… διακτινισμό διαμονής ανάμεσα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Κέρκυρα -με οικογένεια κι ένα γλυκό μωρό λίγων μηνών-, εκτός από παραμυθού, καθηγήτρια Αγγλικών και blogger (θέατρο, για παιδιά και ενήλικες, μουσική και βιβλίο), έχει σπουδάσει σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και θεατρική γραφή.

Έχει εξειδικευτεί στο Γραφιστικό Σχεδιασμό, στην επεξεργασία στατικής εικόνας, στο Web Development και στο InDesign, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στον ελεύθερό της χρόνο, επιμελείται και επεξεργάζεται ψηφιακά σχολικές ταινίες μικρού μήκους. Το σενάριο της (Η Νέα Γενιά, 2008) έγινε ταινία μικρού μήκους επί 4 το 2017, με τον τίτλο «Schoolikoμπερδέματα ΙΙ», με τις αναρτημένες διαδικτυακές εκδόσεις να έχουν ξεπεράσει συνολικά τις 325.000 προβολές μέσα σ’ ένα χρόνο.

Εκτός από τη λογοτεχνία και τα παραμύθια, της αρέσει να χάνεται σε άγνωστα μέρη στα ταξίδια της, μαζί με την οικογένειά της και το αγαπημένο της σκυλάκι, τον Charlie.

Δείτε περισσότερα εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

95χρονος Έλληνας σπρίντερ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 60μ. στο Ευρωπαϊκό βετεράνων
Βρετανία: Άντρας αποκάλυψε την άγρια κακοποίηση που δεχόταν από τη σύζυγό του επί 20 χρόνια και γίνεται ντοκιμαντέρ
World Happiness Report | Oι πιο ευτυχισμένες και δυστυχισμένες χώρες του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας
Διονύσιος Σολωμός: Τα συντηρημένα χειρόγραφα του εθνικού ποιητή θα εκτεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο στις 21/3

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση