Τα παιδιά και οι καλλιτέχνες βρήκαν τον δικό τους τρόπο για να δείξουν την δυσαρέσκειά τους για το τείχος που χωρίζει ΗΠΑ και Μεξικό και το αποτέλεσμα κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Ροζ τραμπάλες έκαναν την εμφάνισή τους ανάμεσα στα κενά του τείχους που χωρίζουν τις δύο χώρες και τα παιδιά από τις δύο πλευρές μπορούν τώρα να παίξουν μαζί, ακόμα κι αν ανάμεσά τους βρίσκεται το τείχος.

Οι τραμπάλες τοποθετήθηκαν στο El Paso στο Τέξας και στο Ciudad Juárez, στο Μεξικό και είναι εφεύρεση του καθηγητή αρχιτεκτονικής, Ronald Rael που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Berkeley και της Virginia San Fratello, επίκουρη καθηγήτρια σχεδίου στο Κοινοτικό Πανεπιστήμιο San José, η οποία είχε και την ιδέα πριν από περίπου 10 χρόνια.

Σε ένα Instagram post που έχει λάβει εκατοντάδες χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις, τα παιδιά και οι ενήλικες φαίνεται να παίζουν και να αλληλεπιδρούν από τις δύο πλευρές του φράχτη χρησιμοποιώντας τις τραμπάλες.

Ένα τέτοιο project φέρνει χαρά, ενθουσιασμό και επαφή ανάμεσα στους κατοίκους δύο χωρών που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και αποτελεί παράλληλα μια ισχυρή ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην σκληρή πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις εισροές μεταναστών στις ΗΠΑ.

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε