,

“Σπαρακτική” φωτογραφία δείχνει πουλί να ταΐζει το μικρό του με αποτσίγαρο

Μία φωτογράφος άγριας φύσης απαθανάτισε μια «σπαρακτική», όπως περιγράφεται από τα μέσα, φωτογραφία ενός μαύρου πουλιού (ρύγχωψ – ένα είδος γλαρονιού) να ταΐζει το

"Σπαρακτική" φωτογραφία δείχνει πουλί να ταΐζει το μικρό του με αποτσίγαρο

Μία φωτογράφος άγριας φύσης απαθανάτισε μια «σπαρακτική», όπως περιγράφεται από τα μέσα, φωτογραφία ενός μαύρου πουλιού (ρύγχωψ – ένα είδος γλαρονιού) να ταΐζει το μικρό του με ένα πεταμένο αποτσίγαρο σε παραλία της Φλόριντα στις ΗΠΑ.

Στο ανάλογο Facebook post της φωτογράφου Karen Manson αναφέρεται ότι πέτυχε αυτό το ζευγάρι πουλιών στην παραλία St Pete τον προηγούμενο μήνα. Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Αν καπνίζετε, παρακαλώ μην αφήνετε πίσω τα αποτσίγαρά σας».

Advertisment

"Σπαρακτική" φωτογραφία δείχνει πουλί να ταΐζει το μικρό του με αποτσίγαρο

Η Βασιλική Εταιρεία για την Προστασία των Πουλιών (RSPB) μας θύμισε με ανακοίνωσή της ότι η φύση παλεύει να προσαρμοστεί στα απόβλητα και απορρίμματα των ανθρώπων. Η φωτογράφος επίσης κατάφερε να απαθανατίσει μια άλλη φωτογραφία του μικρού πουλιού να προσπαθεί να μεταφέρει το αποτσίγαρο με το ράμφος του.

Πολλά πουλιά είναι περίεργα για πράγματα που εμείς συνηθίζουμε να ξεφορτωνόμαστε και συχνά θα προσπαθήσουν να καταλάβουν αν κάτι είναι φαγώσιμο ή όχι. Δυστυχώς, αυτό το πουλί αποφάσισε ότι το αποτσίγαρο είναι κάτι που μπορεί να ταΐσει το μικρό πουλί του.

Advertisment

"Σπαρακτική" φωτογραφία δείχνει πουλί να ταΐζει το μικρό του με αποτσίγαρο

Η φύση παλεύει να προσαρμοστεί σε συνθήκες που εμείς προκαλούμε στον πλανήτη μας. Κάθε χρόνο, βλέπουμε όλο και περισσότερα ζώα παγιδευμένα, τραυματισμένα, σκοτωμένα από ανθρώπινα προϊόντα. Έχουμε δει ακόμα και απορρίμματα να χρησιμοποιούνται ως υλικά για φωλιές.

Δυστυχώς, για πολλούς ανθρώπους τα σκουπίδια είναι αβλαβή, αλλά για τα ζώα είναι ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου. Τα φίλτρα τσιγάρου φτιάχνονται συνήθως από πλαστικές ίνες και χρειάζονται χρόνια για να αποσυντεθούν. Τα αποτσίγαρα είναι το πιο συνηθισμένο αντικείμενο που μαζεύεται από τις παραλίες παγκοσμίως.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ξεκινά στην Χίο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή
Ηλεκτρικά λεωφορεία: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 οχήματα
Γιβραλτάρ: Μια ολόκληρη τεκτονική πλάκα έχει αναποδογυρίσει εντελώς
Ανακύκλωση: Παραγωγή βιοκαυσίμων από παλιά ρούχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση