,

Ρώμη: Οι κάτοικοι μπορούν να ανακυκλώσουν μπουκάλια με αντάλλαγμα εισιτήρια μετρό και λεωφορείου

Η δήμαρχος της Ρώμης και ο δήμος προχώρησαν σε ένα πειραματικό σύστημα ecobonus, δηλαδή σε ένα project, στο οποίο ο πολίτης μπορεί να κερδίσει

Ρώμη: Οι κάτοικοι μπορούν να ανακυκλώσουν μπουκάλια με αντάλλαγμα εισιτήρια μετρό και λεωφορείου

Η δήμαρχος της Ρώμης και ο δήμος προχώρησαν σε ένα πειραματικό σύστημα ecobonus, δηλαδή σε ένα project, στο οποίο ο πολίτης μπορεί να κερδίσει μέσα από την οικολογική του συνείδηση. Στη Ρώμη, λοιπόν, όσοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ της πόλης μπορούν να ανακυκλώνουν πλαστικά μπουκάλια στους σταθμούς του μετρό και να μαζεύουν πόντους για την δωρεάν αγορά εισιτηρίων μετρό και λεωφορείων μέσα από εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα (συγκεκριμένα, MyCicero και TabNet apps).

Τα μηχανήματα θα λειτουργούν για ένα χρόνο σε τρεις σταθμούς του μετρό: την Cipro στη γραμμή Α, την Piramide στη γραμμή Β και την S. Giovanni στη γραμμή C. Για κάθε μπουκάλι που θα ανακυκλώνουν, οι πολίτες θα λαμβάνουν πίστωση 5 cents, που σημαίνει ότι αν ανακυκλώσουν 30 μπουκάλια, θα λαμβάνουν δωρεάν ένα εισιτήριο του 1.5 ευρώ.

Advertisment

Ρώμη: Οι κάτοικοι μπορούν να ανακυκλώσουν μπουκάλια με αντάλλαγμα εισιτήρια μετρό και λεωφορείων

Καλωσορίζοντας το νέο σύστημα, η δήμαρχος της Ρώμης, Virginia Raggi, δήλωσε ότι η πρωτεύουσα ήταν η πρώτη πόλη στην Ιταλία, και ανάμεσα στις πρώτες στην Ευρώπη, που ακολουθεί καινοτομίες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με το υπεύθυνο γραφείο του Υπουργείου Μεταφορών της Ρώμης, σε μια περίοδο όπου το κρυπτονόμισμα ανθίζει, η πόλη επιλέγει αυτή τη σημαντική κίνηση, ένα «πλαστικό νόμισμα». Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σύστημα ανακύκλωσης, κατά την οποία «ανταμείβουμε την οικολογική συμπεριφορά και εμπιστευόμαστε τον πελάτη».

Advertisment

Μέχρι σήμερα, 10 χώρες έχουν ήδη εφαρμόσει κάποιο σύστημα επιστροφής/ ανταπόδοσης όσον αφορά στην ανακύκλωση με επιτυχία:

– Κροατία

– Δανία

– Εσθονία

– Φινλανδία

– Γερμανία

– Ισλανδία

– Λιθουανία

– Ολλανδία

– Νορβηγία

– και Σουηδία.

Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα είναι η Νορβηγία, με ένα ποσοστό ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών που φτάνει το 97% και ακολουθεί η Εσθονία με 82.7% και περιλαμβάνει και γυαλί. Η Γερμανία επίσης έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα, καθώς σε αναλογία με τον μεγάλο πληθυσμό της, το σύστημα επιστροφής/ ανταπόδοσης έχει μπει σχεδόν σε όλα τα σπίτια και στοχεύει όχι μόνο πλαστικό, αλλά μέταλλο και γυαλί.

Ρώμη: Οι κάτοικοι μπορούν να ανακυκλώσουν μπουκάλια με αντάλλαγμα εισιτήρια μετρό και λεωφορείων

Photo Credits: WantedInRome.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση