, , ,

Λονδίνο: Η θερμότητα του μετρό θα ζεσταίνει τα σπίτια της πόλης

Οι Λονδρέζοι συχνά παραπονιούνται για τη ζέστη σε συγκεκριμένες γραμμές του Μετρό – αλλά σύντομα η ίδια ζέστη θα χρησιμοποιηθεί για να ζεστάνει τα

Λονδίνο: Η θερμότητα του μετρό θα ζεσταίνει τα σπίτια της πόλης

Οι Λονδρέζοι συχνά παραπονιούνται για τη ζέστη σε συγκεκριμένες γραμμές του Μετρό – αλλά σύντομα η ίδια ζέστη θα χρησιμοποιηθεί για να ζεστάνει τα σπίτια των κατοίκων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αυτή η πρωτοβουλία θεωρείται ότι είναι η πρώτη παγκοσμίως: η θερμότητα που πριν πήγαινε χαμένη από την Northern Line πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ώστε να διοχετεύεται σε σπίτια και επιχειρήσεις στον δήμο του Islington, στο Βόρειο Λονδίνο, μέχρι το τέλος της χρόνιας.

Advertisements

Το project είναι μέρος ενός συνολικότερου προγράμματος για να παρέχει η πόλη οικονομικότερη και πιο οικολογική θέρμανση σε ορισμένες περιοχές. Το Islington ήδη παρέχει θέρμανση σε 850 σπίτια χρησιμοποιώντας πράσινη ενέργεια που παράγεται στο Κέντρο Ενέργειας Bunhill, μέσα από ένα σχήμα συνδυασμού θέρμανσης και ενέργειας. Η επέκταση θα χρησιμοποιεί τώρα τον θερμό αέρα από το σύστημα εξαερισμού της γραμμής του Μετρό, ώστε να παρέχει θερμότητα στο δίκτυο.

Η Ramboll, η εταιρία στην οποία έχει δοθεί το έργο σχεδιασμού και παράδοσης του δικτύου θέρμανσης, σε δήλωσή της ανέφερε ότι το project είναι το πρώτο στην Ευρώπη που «θα ανακυκλώσει τη θερμότητα από το Μετρό του Λονδίνου», ώστε να παρέχει «μια πηγή θέρμανσης οικονομική και με λιγότερο άνθρακα για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις, κτήρια του δήμου και κέντρα που χτίστηκαν από το 1930 έως το 1980».

Πρόσθεσαν μάλιστα ότι οι επιβάτες θα ωφελούνται επίσης, καθώς το μετρό θα είναι δροσερότερο με αυτό τον τρόπο. Αν και έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες έρευνες στον κόσμο για τη δυνατότητα εφαρμογής ενός τέτοιου προγράμματος, οι ειδικοί λένε ότι είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο τίθεται σε εφαρμογή.

Άλλα είδη «εναλλακτικής θέρμανσης» που χρησιμοποιούνται για να ζεσταίνουν τα σπίτια στη Μ. Βρετανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη περιλαμβάνουν θερμότητα από εργοστάσια, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, αναφέρεται ότι από το 2025 και μετά κανένα νέο σπίτι δεν θα είναι συνδεδεμένο με φυσικό αέριο ή πετρέλαιο και θα χρησιμοποιούνται άλλες μέθοδοι για τη θέρμανσή του.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.theccc.org.uk/2019/02/21/uk-homes-unfit-for-the-challenges-of-climate-change-ccc-says/

https://uk.ramboll.com/projects/ruk/heating-up-london

[/toggle]

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Eurostat: Όλο και πιο αργά φεύγουν οι νέοι από το σπίτι
Θεσσαλία: Γυναικείες φιγούρες σε φανάρια και πινακίδες – «Σηματοδοτούμε την ισότητα»
Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη | “Ζούμε, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις. Δώσε αίμα, μοιράσου τη ζωή”
Καλοκαιρινή άδεια: Υπολογίστε τις ημέρες και το επίδομα αδείας που σας αναλογούν

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε