,

Επανέρχεται η ενιαία τιμή βιβλίου με κοινή υπουργική απόφαση

Ευχάριστα νέα για τους λάτρεις των βιβλίων και όχι μόνο με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη

Επανέρχεται η ενιαία τιμή βιβλίου με κοινή υπουργική απόφαση

Ευχάριστα νέα για τους λάτρεις των βιβλίων και όχι μόνο με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση, από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αστέριος Πιτσιόρλας, καθώς και από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά και τον Υφυπουργό κ. Κώστα Στρατή.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα υπουργική απόφαση ολοκληρώθηκαν οι ρυθμίσεις που αφορούν την Ενιαία Τιμή Βιβλίου η οποία είχε καταργηθεί από το 2014 για όλες τις κατηγορίες βιβλίων εκτός των λογοτεχνικών, φέρνοντας διάφορες αναταράξεις και ανισορροπίες στον χώρο του βιβλίου από τότε και ύστερα. Με το νόμο 4549/2018 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνιο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της 4ης αξιολόγησης, η Ενιαία Τιμή επανήλθε για όλες τις κατηγορίες βιβλίων προστατεύοντας έτσι όλες τις πλευρές σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Advertisment

Από την μια καθιστά ευκολότερη την πρόσβαση των αναγνωστών σε μέχρι τώρα ακριβότερα βιβλία και από την άλλη στρέφει τους αναγνώστες να επιστρέψουν στην αγορά των βιβλίων τους από μικρά βιβλιοπωλεία, δίνοντας έτσι μια ανάσα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που επλήγησαν οικονομικά τα τελευταία χρόνια. Με την επαναφορά της συγκεκριμένης Υπουργικής απόφασης ορίζονται εκ νέου οι τρόποι γνωστοποίησης της τιμής του βιβλίου και οποιασδήποτε αλλαγής σε αυτή.

Η σημαντικότερη όμως αλλαγή η οποία είναι και εκείνη που θα φέρει τις μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις αλλά κυρίως θα συμβάλλει στην ορθή λειτουργία της απόφασης αυτής είναι πως πλέον ρυθμίζεται και ο τρόπος ελέγχου για τυχόν παραβιάσεις του νόμου. Από εδώ και έπειτα προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης και όχι ποινικές κυρώσεις, κάτι που από ότι φαίνεται θα καθιστά σχεδόν αδύνατη την περίπτωση παράβασης του νέου αυτού νόμου.

Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε παρά να είναι ελπιδοφόρο για το άμεσο μέλλον καθώς τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση στον αριθμό των νέων που στρέφονται στα διαδικτυακά μέσα και μόνο.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση